Elverpool

Çalışkan
Merhaba, 2023 Ağustos ayında o meşhur HP Victus 16 laptop aldım, garantisi bittikten sonra neredeyse herkeste yaşanan kronik Hall Sensör arızasını vermeye başladı. Dün teknik servisi aradığımda sorunun yazılımsal olabileceğini söyleyip BIOS ve sistem güncellemelerini yapmam gerektiğini söyleyerek uzaktan erişim için izin istedi. İzin verdim ve girip Temp dosyasının içerisindekileri silerek işleme başladı??

Sorunun zaten donanımsal kronik bir arıza olduğu ortadayken böyle saçma bir çözüm denenmesi ve sorun devam ettiğinde ne yapacağız diye sorduğumda ANAKART DEĞİŞİM ÜCRETİ istenmesi aşırı saçma değil mi?

Bu sorunun zaten dünya genelinde binlerce cihazda yaşanması kronik bir arıza olduğunu ortaya sermiyor mu? Kronik arızadan dolayı kullanım ömrünün yarısına bile gelmeden garantisi bitmiş bile olsa nasıl tamir ücreti isteyebilirler bu konuda yasal haklarım ve yapmam gerekenler nedir?

Bu süreç beni aşırı rahatsız etti forumda bu konuda tecrübeleri olanlar yardımcı olabilirse sevinirim teşekkürler.

Laptop Bilgileri
HP Victus 16 / RTX4060 ve R7 7840hs işlemci S0 serisi

Öncelikle geçmiş olsun. Yurt dışında sensörü 3.3v vererek tamir ediyorlardı sanırım, Türkiye'de yapan var mı bilmiyorum. Garantinin saçma muhabbetleriyle uğraşmaktan çok daha karlı bir işlem gibi geliyor.

Anakart değişim ücreti istenmesi aşırı saçma değil mi?

Saçma. HP bunun kronik bir problem olduğunu kabul etti, ancak saçma şirket politikaları sağ olsun.

Öncelikle geçmiş olsun. Yurt dışında sensörü 3.3v vererek tamir ediyorlardı sanırım, Türkiye'de yapan var mı bilmiyorum. Garantinin saçma muhabbetleriyle uğraşmaktan çok daha karlı bir işlem gibi geliyor.

Saçma. HP bunun kronik bir problem olduğunu kabul etti, ancak saçma şirket politikaları sağ olsun.
Zaten garanti bittiği için "Anakart değişim ücreti" istiyorlar, Redditte araştırdım değişecek çip de 60-70 tl küçük bir şey açıkcası kendim yapabilirim ama aşırı tilt etti bu tutumları...

Olay ilk yaşandığında yurt dışındaydım onlar da BIOS güncellemesi yapılmasını önerdiydi sadece

Victus 16 s0018nt ile aynı sorunu yaşadım lakin benim garantim daha dolmamıştı ve teknik servis sorunu halletmişti. Bildiğim kadarıyla parça Türkiye'de yok, son gümrük yasalarından sonra yurt dışından temin etmen de bayağı masraflı olabilir. 06.02.2026 itibarıyla artık fiyat fark etmeksizin tüm ürünler ticari ürün kategorisinde değerlendiriliyor, ürün fiyatının çok üstünde gümrük vergileri ödemen gerekebilir. Yurt içinde tamir eden birkaç yer gördüm, hatta bir daha sorun yaşanmayacak şekilde tamir ettiklerini iddia ediyorlar. Tasarım hatasından kaynaklanan bir sorun olduğu için bana pek inandırıcı gelmedi, uzun vadede tekrar arıza yapar muhtemelen. Yine de şansını denemek istersen bir bak: Med Bilişim ve Anet Bilişim. Kesinlikle kefil değilim, sadece internette gördüğümü belirteyim.