Onur Koçak

Gelişen
Selamlar. Benim HP Victus 16 laptopum var. Geçen ay siyah ekran sebebiyle servise gönderdim. Anakart, ekran kartı ve 2 fan değişmiş. Geldiğinde bir sorun yoktu fakat son 2 gündür harici klavye, mouse ve monitör taktığımda ekran donuyor. Bunu genellikle bir oyuna girdiğimde yapıyor. Tüm parçaları tek tek çıkartıp denedim, hangisinde sorun var diye, ancak hiçbir harici ekipmanda sorun yok.

Not: Servisin bana yardımcı olabileceğini düşünmüyorum çünkü formatı bile düzgün atamamışlar.

Selamlar. Benim HP Victus 16 laptopum var. Geçen ay siyah ekran sebebiyle servise gönderdim. Anakart, ekran kartı ve 2 fan değişmiş. Geldiğinde bir sorun yoktu fakat son 2 gündür harici klavye, mouse ve monitör taktığımda ekran donuyor. Bunu genellikle bir oyuna girdiğimde yapıyor. Tüm parçaları tek tek çıkartıp denedim, hangisinde sorun var diye, ancak hiçbir harici ekipmanda sorun yok.

Not: Servisin bana yardımcı olabileceğini düşünmüyorum çünkü formatı bile düzgün atamamışlar.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- Giriş yapın ve "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- Grafik kartı (GPU) sürücüsünü sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- Gereksiz sorunlar için tüm diğer aygıtların sürücülerini de güncellediğinizden emin olun.

2. Enerji Ayarları:
- Denetim Masası'na gidin ve "Güç Seçenekleri"ni açın.
- Aktif planı seçin, "Plan ayarlarını değiştir"e tıklayın.
- "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir"e gidin ve "PCI Express" ve "Uyku Durumu" ayarlarını "Kapalı" yapın.

3. Oyun Ayarları:
- Oynadığınız oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin.
- Oyunda "V-Sync" veya "G-Sync" ayarlarını kontrol edin, bu ayarları kapatmayı deneyin.

4. Donanım Kontrolü:
- Harici ekipmanınızı (klavye, fare, monitör) birer birer çıkartarak hangi bileşenin soruna sebep olduğunu belirleyin.
- Farklı bir port kullanarak monitörü veya diğer cihazları bağlayın.

5. Sıcaklık Kontrolü:
- Bilgisayarın işlemci ve grafik kartı sıcaklığını kontrol edin. Donma, aşırı ısınmadan kaynaklanıyor olabilir.
- Eğer sıcaktan şüpheleniyorsanız, laptopun havalandırma ağzını temizleyin.

6. BIOS Güncellemesi:
- HP’nin resmi web sitesinden laptopunuza uygun BIOS güncellemelerini kontrol edin ve güncel olanı yükleyin.

7. Temiz Önyükleme:
- Temiz bir önyükleme yapmak için hizmetleri devre dışı bırakın ve başlangıç programlarını temizleyin. Bu durumda yalnızca gerekli bileşenler yüklenecektir.

8. Donanım Kontrol Yazılımı:
- HP'nin "Support Assistant" yazılımını kullanarak sistem taraması yapın. Bu, donanımın durumunu kontrol etmenize yardımcı olabilir.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay ve sorun hakkında yardım almak için Onur Koçak ile iletişime geçmeniz faydalı olabilir.