muslumfidel

Başarılı
Yer
Çanakkale
Şimdi farkettim şişkinliği. Araştırıyordum burda bir kişinin daha bu konu hakkında konu açmış olduğunu gördüm. Bilgisayarı alalım 1 ay oldu olmadı. Zaten zorlayan oyun oynamadım çok. Daha bilgisayarı çok kullanmadım bile oynadığım 3 oyunda da 70i geçmedi işlemci. Gece kapatınca ekranı kapatıyorum bilgisayarı örtüyorum hatta fişi de çekiyorum ne olur ne olmaz diye çünkü 40 yıl sonra iyi bir makinem olmuş. Dün falan burda çizik olduğunu farkettim. Önce çizik zannettim tabi elim çarpmıştır falan diye de şimdi tekrar kontrol ediyorum böyle hafif şişkinlik var gibi. Elimi dokundurunca çok hafif bir şişkinlik söz konusu. Sanki tam çatlağın olduğu yer şişkin gibi de çatlak da orası şiştiği için olmuş gibi. Bilgisayarın bataryası orada değil zaten, başka da şişebilecek bir şey yok kafayı yiyorum gözüm gibi baktım sorun çıkıyor. Ne olabilir bu lütfen mantıklı bir açıklaması falan olsun. Bu laptopun içini bilen, daha önce açan birisi söyleyebilir mi bilgisayarın bu kısmında ne olduğunu?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-04-17 saat 17.39.15_faec0354.webp
    WhatsApp Görsel 2024-04-17 saat 17.39.15_faec0354.webp
    43,4 KB · Görüntüleme: 180
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi farkettim şişkinliği. Araştırıyordum burda bir kişinin daha bu konu hakkında konu açmış olduğunu gördüm. Bilgisayarı alalım 1 ay oldu olmadı. Zaten zorlayan oyun oynamadım çok. Daha bilgisayarı çok kullanmadım bile oynadığım 3 oyunda da 70i geçmedi işlemci. Gece kapatınca ekranı kapatıyorum bilgisayarı örtüyorum hatta fişi de çekiyorum ne olur ne olmaz diye çünkü 40 yıl sonra iyi bir makinem olmuş. Dün falan burda çizik olduğunu farkettim. Önce çizik zannettim tabi elim çarpmıştır falan diye de şimdi tekrar kontrol ediyorum böyle hafif şişkinlik var gibi. Elimi dokundurunca çok hafif bir şişkinlik söz konusu. Sanki tam çatlağın olduğu yer şişkin gibi de çatlak da orası şiştiği için olmuş gibi. Bilgisayarın bataryası orada değil zaten, başka da şişebilecek bir şey yok kafayı yiyorum gözüm gibi baktım sorun çıkıyor. Ne olabilir bu lütfen mantıklı bir açıklaması falan olsun. Bu laptopun içini bilen, daha önce açan birisi söyleyebilir mi bilgisayarın bu kısmında ne olduğunu?

Şişkinliğin olduğu yerin tam altına bir bakar mısın? Orada dışa doğru, dışbükey bir yumru var mı?

Bahsettiğim şişkinlik küçük ama yine de kontrol ettim. Bilgisayarın hava aldığı bölüme denk geldiği için bir şey göremiyorum.
Tam düşündüğüm gibi, eğer şişkinlik alt tarafta dışa doğru olsaydı, diyecektim ki "Vakit kaybetmeden hemen yetkili HP Teknik Servisine gösterin.Nasıl olsa 24 ay garantisi var."

O zaman bunun tek bir açıklaması olabilir.Biri yada birileri sistem'e istemeden bir zayıf bir zarar vermiş olabilir.Benimkisi sadece bir tahmin...

Size bir ipucu:

Kullandığınız sistemin internette bir sürü videosu ve ekran görüntüsü olmalı.(içinin açılmış hali) bunlara bakarak nokta atışını kendiniz yapabilirsiniz.

Tam düşündüğüm gibi, eğer şişkinlik alt tarafta dışa doğru olsaydı, diyecektim ki "Vakit kaybetmeden hemen yetkili HP Teknik Servisine gösterin. Nasıl olsa 24 ay garantisi var."

O zaman bunun tek bir açıklaması olabilir. Biri ya da birileri Sistem'e istemeden bir zayıf bir zarar vermiş olabilir. Benimkisi sadece bir tahmin...

Size bir ipucu:

Kullandığınız sistemin internette bir sürü videosu ve ekran görüntüsü olmalı.(içinin açılmış hali) bunlara bakarak nokta atışını kendiniz yapabilirsiniz.

Konu açmadan önce bakmayı denedim de hiçbir videosunu bulamadım sadece kapağın çıkarılmış hali var, onda da borular denk geldiği için gözükmüyor.

Tam düşündüğüm gibi, eğer şişkinlik alt tarafta dışa doğru olsaydı, diyecektim ki "Vakit kaybetmeden hemen yetkili HP Teknik Servisine gösterin. Nasıl olsa 24 ay garantisi var."

O zaman bunun tek bir açıklaması olabilir. Biri ya da birileri Sistem'e istemeden bir zayıf bir zarar vermiş olabilir. Benimkisi sadece bir tahmin...

Size bir ipucu:

Hint bir kaynaktan buldum tam olarak fanın altında orta yerlere denk geliyor burada bir şey yok gibi tek ihtimal durduk yere bakır boru çatlaması falan diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2024-04-17_185233481.webp
    resim_2024-04-17_185233481.webp
    84,6 KB · Görüntüleme: 113
Konu açmadan önce bakmayı denedim de hiçbir videosunu bulamadım sadece kapağın çıkarılmış hali var, onda da borular denk geldiği için gözükmüyor.

Hint bir kaynaktan buldum tam olarak fanın altında orta yerlere denk geliyor burada bir şey yok gibi tek ihtimal durduk yere bakır boru çatlaması falan diye düşünüyorum.
Bakın bu olabilir o zaman bu sizden çıkıyor, donanım üreticisinin hatası oluyor.Garantiye yollamanızı tavsiye ederim.

Sakin ol hocam, anlıyorum gayet seni. Oyuncu laptopları kozmetik olarak ve hammadde kalitesi olarak - en azından 50,60K verilmiyorsa- kaliteli olmuyor.

Bataryanın orda olmasının bir önemi yok, genleşmeden dolayı şişmiş olabilir. Laptoplar'ın bazı yerleri sıcaklığı fazlasıyla emiyor, mesela benim Nitro 5'in arka kısmı harbiden ısınıyor. Hatta o kadar ısınıyor ki orası çatırdama yapıyor genleşmeden dolayı bazen :D
Orada işlemci var mı, yok. Isınan bir birim var mı, belki akım geçtiği için olabilir ama yine sanmam. Emiyor yani, niye bilmiyorum.

Eğer gerçekten kafanıza takacaksanız servise gönderin.

Şişlik kısmını yeni gördüm, fabrikasyon hatalı olabilir belki. Siz bir yetkili servisle görüşün.

Öncelikle çok geçmiş olsun hocam. Victus 16 bilgisayarı bende kullanıyorum, görünce benim içimde cız etti. 2 aydan fazla kullanıyorum orası öyle fena halde ısınacak yer değil daha çok klavye ortaları ısıyı belli ediyor. Üretim hatası olabilir ya da menteşeler çok sıkı olduğu için kasayı sıcakken fark etmeden de hasar vermiş olabilir. Servise gönderdiğiniz zaman son durumunu paylaşın benzer sorunu yaşayan veya ileride aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlara yardımcı olacaktır.