Bende de HP Victus 16 s0022NT var. Tamamen aynı sorunu bende Control'de yaşadım. Sorunu çözemediğim için oyunu sildim.
Çoğu oyunda aynı bende. Valheim ve CS2'de sorun yokken ETS 2, HALO, Rocket League, Back 4 Blood, F.E.A.R 3 gibi oyunlarda ses problemi yaşıyorum. Bazı kullanıcılarda EQ ayarı ve THX aktif olmadığı hakkında şikayetleri var. Fakat benim öyle bir şikâyetim yok doğru çalışsa THX'te aktif oluyor, EQ ayarını da yapıyorum. Stereo alıp da denedim aynı. Oyunlarda 1-3sn ses seviye %10-20 gibi seviyelere düşüyormuş yapıp sonra birden ses seviyesi normal ayarladığım yüksek ses seviye çıkıyor. Bazen de pıt pıt gibi seslerde oluyor bu sorun yaşanınca. Ama kendi ayrı THX Spatial Audio uygulamasında kullanıyorum giriş cihazını THX Spatial alıyorum sorun falan yok. Synapse yazılımı kaldırınca Razer USB Sound Card kullanıyorum ses sorunu ortadan kalkıyor. Razer USB Soun Card sorun olsa bu seferde Synapse uygulamasını kaldırınca ses sorunum düzelmez veya kendi ses kartında giriş cihazını THX Spatial'a alınca düzelmezdi. Ayrıca nedense CS2'de olmuyor ama çoğu %90 oyunlarda bu sorunu yaşıyorum. Müzik ve video izlemelerde bu problemi yaşamıyorum.
Örnek olarak ses atabilir misiniz?
Tabii. ETS2'de ses kaydı yaptım. Öncelikle oyun içi radyodan müzik açmadan ses kaydını aldım daha sonra oyun içi radyosundan müzik açtım ses düşmesi daha iyi anlaşılsın diye. Pıt pıt seslerini de rahatlıkla duyacaksınız. Durum çok rahatsız edici oluyor.
Ses Kaydı
Sorunum son gelen 3.9.229.22700 güncellemeyle düzeldi. Razer ekiplerine THX günlüklerini atıp yaşadığım sorunu anlatınca geçte olsa çözüldü.