30253

Üyecik
Cihaz
HP Victus 16
HP Victus 16 cihaz var elimde, termal macunu değiştireceğim. Arctic MX-6 aldım ama elimde hiç izopropil alkol ya da izopropil alkollü mendil yok. Eczanelere sordum, yok dedi hepsi. Farklı bir alternatif var mıdır? Yaklaşık 2 yıl oldu. Fanlar da tıkandı sanırım.

Tinerle de termal macun atığını temizleyebilirsin. Nalburada, yapı marketlerinde bulabilirsin.

Dikkatli olmalısın. Tiner güçlü bir çözücü, anakart üzerindeki verniği aşındırabilir veya plastiğe zarar verebilir. En güvenlisi izopropil alkol ama dikkatli kullanımla idarelik tiner de iş görür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tinerle de termal macun atığını temizleyebilirsin. Nalburada, yapı marketlerinde bulabilirsin.

Dikkatli olmalısın. Tiner güçlü bir çözücü, anakart üzerindeki verniği aşındırabilir veya plastiğe zarar verebilir. En güvenlisi izopropil alkol ama dikkatli kullanımla idarelik tiner de iş görür.

Kolonya olmaz mı? Soruyorum soruyorum kimsede yok. İnternette de gereksiz pahalı. Birkaç damla için de o kadar para verilir mi bilemedim.

Kolonya ile yapma, çok riskli hem iletken hem esansiyel yağ barındığından bir tabaka bırakır yüzeyde. Macunun performansını bir nebze etkiler en tehlikelisi de elektriği iletmesi.

Kolonya ile yapma, çok riskli hem iletken hem esansiyel yağ barındığından bir tabaka bırakır yüzeyde. Macunun performansını bir nebze etkiler en tehlikelisi de elektriği iletmesi.
Elektrik iletkenliğinin çok sorun olacağını sanmıyorum. %80 alkol olduğu için çok iletken değil zaten. Elektrik kapalı işlem yapılacağı için kısa devre oluşturmaz. İzopropil alkolden daha yavaş buharlaştığı için daha çok beklemek gerek ama esansiyel yağ kısmında haklısınız.

İnternetten izopropil alkol al. İllaha eczaneden mi almalısın?
Eczanede bulamadım zaten, tek çare o oldu, medikalcilerde de yok maalesef.

Yağ barındırdığı için tereddütte kalmıştım, artık internet kaldı ya da PC biraz çalıştırıp ondan sonra pamuklu çubukla temizleyeceğim

Eczanelerden izopropil alkol al öyle yap temizliğini. Eczanede durumu anlattığında onlar cüzi miktarda verebiliyor.
Birkaç eczaneye gitmiştim yok dediler, medikalcilere baktım onlarda da yokmuş. Bana da zor bulursun buralarda dedi, sanırım bi' internet kaldı.

Son düzenleme: