- Donanım kimliği
- PCI\VEN_1002&DEV_1900&SUBSYS_8C9C103C&REV_C5
- Cihaz
- HP Victus 16 S1003NT RTX 4070 Ryzen 7 8840HS (Radeon 750M dahili GPU)
Selamlar dostlar. Başlıkta bahsettiğim gibi yeni bir laptop aldım. HP Victus 16 S1003NT adındaki laptopumu FreeDOS olarak aldıktan sonra klasik Windows'un websitesinden bir USB bellek hazırladım ve bilgisayarımı kurdum. Buraya kadar bir sorun yok fakat Windows Update esnasında AMD sürücüleri kurulduğu anda ekranım siyah oldu. Işık var ama siyah. Kapatıp açtığımda BIOS ekranına erişebildiğimi fark ettim fakat Windows ekranına erişemiyodum. İkinci bir monitör bağladığımda ekran geldi ve daha önceki konulardan da bakarak DDU ile sürücüyü kaldırdım sonrasında sürücüyü geri aldım ve düzeldi. Sorun şu ki AMD'nin resmi websitesinden Adrenalin yazılımı indirdiğimde ki önerilen bu. Yine aynı hatayı aldım, yine sürücüyü geri aldım. Bu sürücü olmadan ekranımı 144Hz yapamıyorum ya da Wallpaper Engine gibi uygulamalar dahili ekran kartı üzerinden çalışarak bilgisayarı bağırtıyor resmen. Nvidia Control Panel ve Windows grafik ayarlarından Wallpaper Engine için atama yapmama rağmen WE dahili ekran kartından çalışıyor. Gibi gibi sorunlar benim bu sürücüyü kurmam gerek anlaşılan ama ne yapacağımı bilemedim dostlar. Yardım ederseniz sevinirim.
Özellikler:
Özellikler:
- RTX 4070 laptop GPU
- Ryzen 7 8840HS İşlemci + AMD Radeon 780M dahili GPU
- 32GB RAM 5600MT/s
- 1TB SSD M2