bero0655

Çalışkan
Selam. Elimde HP Victus 16 R1019NT (i7-14700HX, RTX 4070, 32 GB RAM) modeli var.

Yük bindiği an işlemciyi besleyen VRM'lerin aşırı ısınıp termal kısma yapmasından ötürü cihazı en iyi performansta kullanamıyorum. Düzeltmek için ThrottleStop kullanarak sağlam bir undervolt yaptım sabit performans ile güç tüketimini 110 Watt'tan 80 Watt'a indirdim. Yine de 1-2 dakika içinde VRM'ler aşırı ısınıyor, işlemci anlık olarak 15-20 watt gibi güçlere çakılıyor. Denediğim kadarıyla gücü 60-65 Watt'a kadar sınırlamazsam sürekli bu durum ortaya çıkıyor. Aşağıda ThrottleStop'da nasıl göründüğünün örneğini koyuyorum. İşlemci sıcaklıklarının kendilerinde hiçbir sorun yok yükte 80 dereceyi aşmıyor boşta 45 civarı derecede seyrediyor.

Belki fabrikada uyguladıkları termal PuTTY seyrektir diye düşünerek PuTTY siparişi verdim, gelmesini bekliyorum ama işe yarar mı emin değilim tabii. Böyle bir durum daha önce yaşayanınız olmuş muydu? Yaşadıysanız gücü sınırlayıp performansın tabiri caizse içinden geçmeden çözebildiniz mi? Teşekkür ederim.

Undervolt ayarlarım CPU Core: -150mv / CPU p-cache: -150mv / CPU e-cache: -100mv / System agent: -40mv

1758363705593.webp