AkutAykut

Çalışkan
Herkese selam. HP Victus S0033NT kodlu laptopa sahibim. İşlemcisi Last of Us gibi oyunlarda yer yer 100 dereceleri görüyor. CS2 gibi oyunlarda 80-85 derece arasında geziniyor. Laptopun termal bakımlarını daha bir hafta önce yaptım ve MX4 kullandım. Macunun orijinalliğinden eminim çünkü kasalarımda ve arkadaşlarımın sistemlerinde aynı macunu kullandım, herhangi bir sorun çıkmadı (kutu üzerindeki QR kod ile kendi sitesinden de teyit ettim). Ekran kartı sıcaklığım 70 dereceleri hiç görmedi, maksimum 65 seviyelerine kadar çıkıyor. Kullanım olarak ise işlemci genelde %50-65, yer yer %80-90; ekran kartı ise yüksek oranda %98-99 oluyor. Fan ayarını maksimumda kullanıyorum, yani fanlarım 5800 RPM hızında dönüyor. Laptopumun altında 4 fanlı bir soğutucu var, yani aşağıdan hava alabilir vaziyette. Bunun kaynağı ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem özellikleri:
  • CPU: R7 7840HS.
  • Ekran kartı: RTX 4060.
  • RAM: 2x8 16 GB 5600MHz (SK hynix)
  • SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB.

PTM7950 bendeki Victus S0 cihaza gayet iyi oldu. S1 cihazımın kronik arızası olduğu için de satamam. Ona çare bulduktan sonra ona da uygulamayı düşünüyorum. Acer Nitro 5 hariç bu PTM'yi hangi cihaza uyguladıysam mükemmel çalıştı. :) Size de tavsiye ederim ama orijinali nereden bulunur ben de bilmiyorum. 🥲 Nereden satın aldığımı hatırlamıyorum artık...

PTM7950 bendeki Victus S0 cihaza gayet iyi oldu. S1 cihazımın kronik arızası olduğu için de satamam. Ona çare bulduktan sonra ona da uygulamayı düşünüyorum. Acer Nitro 5 hariç bu PTM'yi hangi cihaza uyguladıysam mükemmel çalıştı. :) Size de tavsiye ederim ama orijinali nereden bulunur ben de bilmiyorum. 🥲 Nereden satın aldığımı hatırlamıyorum artık...
Laptoplarda MX macunları uy-gu-la-ma-yın! Şu cihazlara Helios veya PTM harici bir şey kullanmayın kafanız rahat olsun isterseniz.
MX-4 iyi olmuyor, laptoplarda pump-out yapmıştır muhtemelen.
Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Adından bahsettiğiniz termal macunları nasıl ve nereden bulabilirim orijinal olarak?

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Adından bahsettiğiniz termal macunları nasıl ve nereden bulabilirim orijinal olarak?

Paylaştığınız linkteki ürün intel işlemciler için olan kit olarak yazılmış. Benim işlemcim AMD. Herhangi bir sorun yaratır mı?