Arkadaşlar selam, servisten gelen laptopu bir OCCT ile tüm testlere tabi tutayım dedim. Tüm testler bitti, son olarak da Storage testi yapayım, yapmışken hepsi olsun diye OCCT'nin ilk açılışta varsayılan storage ayarları ile Test SIZE MİB 2048 olacak şekilde 5 dakika testi başlattım.
İlk 30 saniye 2.8-2.9 GB paralel okuma yazma hızları sundu, sonraki 4:30 dakika 1.4-1.5 GB paralel hızlarla devam etti. 1 dakikanın sonunda drive temperature 3 83°'ye ulaşmamıştı ve sürekli artıyordu.
5 dakikanın tam sonuna doğru test biter bitmez veya bitmeye 1-2 sn kala 91° olup test başarıyla tamamlandı. Hiçbir hata almadım fakat bu sıcaklık bir M2 SSD için aşırı fazla değil mi?
Ekranda 3 farklı sıcaklık yer alıyor, hangisini baz alacağım güvenli mi değil mi anlamak için bilmiyorum. Bu yüzden test sonuçlarını sizlere sunuyorum. Endişe etmem gereken bir şey var mı? Donanıma zarar gelmiş midir herhangi bir? Yoksa olması gerektiği gibi mi?
İçime kurt düştü test yaparken 91° gibi sıcaklıklar görünce, 465 GB'da veri okuma yazma yapmış test süresince.
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.