337

Becerikli
Cihaz
HP Victus 16
Başlıkta kullandığım modelde MUX mevcut. RTX 4050 ekran kartına sahibim. AMD Radeon Software açınca Freesync var açabiliyorum ve oyunda etkisi olduğu fark ediliyor. Fakat Hybrid GPU'a geçince Nvidia denetim masasında G-Sync bulamıyorum neden desteği yok Freesync desteği olan ekranda? Nvidia'dan görüntü alınca Freesync etkisi vermediğini oyunda anlaşılıyor, daha pürüzsüz ve hızlı ekran için AMD APU'u mu kullanmak gerekli? Zaten DDR5 sayesinde MUX'un çok fazla FPS'e etkisi yok, varsa bile çok az var. Birde ekran kartım işlemci MHz'si 2535'i geçmiyor, aynı laptopla 2580MHz çıkanlar var acaba BIOS güncellemesi ile MHz çıkmıyor mu? Windows Varsayılan grafik ayarlarında bütün butonları aktif şekilde kullanıyorum.

1716472235485.webp

Fakat Hybrid GPU'a geçince Nvidia denetim masasında G-Sync bulamıyorum neden desteği yok Freesync desteği olan ekranda?
Hybrid modda görüntü dahili GPU üzerinden panele yansır. Eğer sadece harici GPU modu olsaydı o zaman panel doğrudan harici GPU'ya da bağlı demekti. Ama böyle bir durum söz konusu değil gibi. Bu zaten ekstra bir masraf olduğu için üst seviye laptoplarda oluyor. RTX 4050 laptopta olmaması normal diyebilirim.

Hybrid modda görüntü dahili GPU üzerinden panele yansır. Eğer sadece harici GPU modu olsaydı o zaman panel doğrudan harici GPU'ya da bağlı demekti. Ama böyle bir durum söz konusu değil gibi. Bu zaten ekstra bir masraf olduğu için üst seviye laptoplarda oluyor. RTX 4050 laptopta olmaması normal diyebilirim.
Çok özür dilerim. Bilgisayarımda Discrete modu var, Discrete modunda harici GPU'dan görüntü vermiyor mu? Hybrid modu demişim aslında Discrete moda geçince G-Sync göremedim. Hybrid moduna geçince dahili GPU'dan görüntü verdiği için Freesync açabiliyorum AMD GPU olduğu için fakat Discrete geçince Freesync desteği olan ekranın G-Sync olması gerekli değil mi? Normalde G-Sync desteği olan ekranda Freesync açılmıyor diye biliyorum. Teşekkürler.

1716475426799.webp