Ya bu HP resmi sitesine 8840H diye bir işlemci modeli yazmış ama benchmark sitelerinde böyle bir işlemci yok. 8840HS mi yoksa 8845H mi bunun işlemcisi?
HP Victus Gaming 16-s1002nt (A05N6EA) Notebook detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
HP Victus Gaming 16-s1002nt (A05N6EA) Notebook detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
AMD'nin kendi sitesinde 8840H/8845H diye bir işlemci çıkmıyor. 8840HS ve 8845HS var. 8840HS'nin TDP'si belirgin şekilde daha düşük. Bazı durumlarda fark edilebilecek performans farklarına sebep olabilir.
Ayrıca cpubenchmark gibi sitelere güvenmeyin. Bir dediği diğerini tutmuyor bu tarz sitelerin.
Notebookcheck bir inceleme sitesi. Kendi incelemelerinden yola çıkarak eşit koşullarda elde ettiği sonuçlardan işlemcileri sıralıyor. Bu ise gördüğüm kadarıyla işlemciler ellerinde olmadan kendi programlarından kullanıcıların elde ettiği verilerin averajını alarak kendi içerisinde sıralıyor. İkisi kesinlikle aynı sayılmaz. Birisi çok daha şaibeli.
Notebookcheck bir inceleme sitesi. Kendi incelemelerinden yola çıkarak eşit koşullarda elde ettiği sonuçlardan işlemcileri sıralıyor. Bu ise gördüğüm kadarıyla işlemciler ellerinde olmadan kendi programlarından kullanıcıların elde ettiği verilerin averajını alarak kendi içerisinde sıralıyor. İkisi kesinlikle aynı sayılmaz. Birisi çok daha şaibeli.
Evet. Bu yüzden tercih ediyorum zaten. İnceleme kanallarının yaptığı incelemelerdeki puanlara da bakarım. Buna da bakarım. İncelemede alınan puan bundan yüksekse o modelin ortalamadan daha iyi soğutması olduğunu düşünürüm.
Evet. Bu yüzden tercih ediyorum zaten. İnceleme kanallarının yaptığı incelemelerdeki puanlara da bakarım. Buna da bakarım. İncelemede alınan puan bundan yüksekse o modelin ortalamadan daha iyi soğutması olduğunu düşünürüm.
Oldukça yanlış bir yöntem. Bu averaj alınırken bazı önemli belirli koşullara dikkat edilmiyor. Kullanıcının testi yaparken bilgisayarın güç tasarrufu modunda olmadığından veya daha da ötesi kullanıcının bütün soğutma kanallarını kendi bilinçsizliğiyle kapatmadığından emin olamazsınız. Objektif bir karşılaştırmada bu gibi siteler asla bir kaynak olarak alınmamalı. Fakat tabii siz bilirsiniz. Belli ki ben ne desem de kaynak olarak almaya devam edeceksiniz.