Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
12
Yer
Antalya
Çözüm

AMD kendi sitesinde bulundurmuş işlemciyi. HP öyle yazdıysa muhtemelen öyledir. Her internet sitesinde de 8840HS yazılmış.

Ekleme : Bu kanal CPU-Z'den göstermiş. Eğer modeli yanlış yazmadı ise 8845HS var.

AMD kendi sitesinde bulundurmuş işlemciyi. HP öyle yazdıysa muhtemelen öyledir. Her internet sitesinde de 8840HS yazılmış.

Ekleme : Bu kanal CPU-Z'den göstermiş. Eğer modeli yanlış yazmadı ise 8845HS var.

Çözüm

O zaman epey yanlış yazıyor işlemcileri? CPU Benchmark sitesinde de neden yok anlamadım.

Bu site gayet güvenilir bi site. Notebookcheck neyse bu da onun klasmanında sayılır.

Notebookcheck bir inceleme sitesi. Kendi incelemelerinden yola çıkarak eşit koşullarda elde ettiği sonuçlardan işlemcileri sıralıyor. Bu ise gördüğüm kadarıyla işlemciler ellerinde olmadan kendi programlarından kullanıcıların elde ettiği verilerin averajını alarak kendi içerisinde sıralıyor. İkisi kesinlikle aynı sayılmaz. Birisi çok daha şaibeli.

Evet hocam 8845HS var. Alacaksanız hayırlı olur inşallah.
Arkadaşa aldırmayı düşünüyorum. En mantıklısı bu gibi duruyor fiyat olarak. Şu an fiyatlar yükseldi, 1 hafta daha bekle dedim.

Notebookcheck bir inceleme sitesi. Kendi incelemelerinden yola çıkarak eşit koşullarda elde ettiği sonuçlardan işlemcileri sıralıyor. Bu ise gördüğüm kadarıyla işlemciler ellerinde olmadan kendi programlarından kullanıcıların elde ettiği verilerin averajını alarak kendi içerisinde sıralıyor. İkisi kesinlikle aynı sayılmaz. Birisi çok daha şaibeli.
Evet. Bu yüzden tercih ediyorum zaten. İnceleme kanallarının yaptığı incelemelerdeki puanlara da bakarım. Buna da bakarım. İncelemede alınan puan bundan yüksekse o modelin ortalamadan daha iyi soğutması olduğunu düşünürüm.

Evet. Bu yüzden tercih ediyorum zaten. İnceleme kanallarının yaptığı incelemelerdeki puanlara da bakarım. Buna da bakarım. İncelemede alınan puan bundan yüksekse o modelin ortalamadan daha iyi soğutması olduğunu düşünürüm.

Oldukça yanlış bir yöntem. Bu averaj alınırken bazı önemli belirli koşullara dikkat edilmiyor. Kullanıcının testi yaparken bilgisayarın güç tasarrufu modunda olmadığından veya daha da ötesi kullanıcının bütün soğutma kanallarını kendi bilinçsizliğiyle kapatmadığından emin olamazsınız. Objektif bir karşılaştırmada bu gibi siteler asla bir kaynak olarak alınmamalı. Fakat tabii siz bilirsiniz. Belli ki ben ne desem de kaynak olarak almaya devam edeceksiniz.