Isınma sorunları var. Zeminde fanlarda hızlı dönmeye başlayınca titreme gibi kronik sorunları var.

Aynı cihaz var. 30 derece oda da işlemci sıcaklığı CS2 oyununda 72 derece ekran kartı 64 derecede çalışıyor. ETS 2 GPU'a yüklenen oyunda 69 derece işlemci 68 derece gibi serin çalışıp oyun performans da hiç sorun yaratmıyor. Recep Bey'in incelediği modeli kullanıyorum ekran paneli parlaklığı ve beyaz dengesi güzel. İşlemci kullanan ağır oyunlarda işlemci 81 dereceyi geçmiyor. Bu sıcaklıklarda bana mısın demiyor.

Ayrıca HP'in yazılım desteği de çok iyi. Markanın kendi format USB'i hazırlıyorsun. İçerisinde hangi HP yazılımı kurma derdi yok, en güncel Windows'u sunuculardan çekip kendi sürücüleri ve uygulamaları yüklüyor. PC'den anlamayan içinde ve bazı sıkıntılar yaşayanlar için de sorunları çözüyor. Mesela hoparlörde pıt pıt sorunu yaşayan varsa HP Clound Recovery ile format atabilir. Normal format USB ile kurunca bazı modellerde Wi-Fi görmüyor ya telefonla ya da LAN kablosuna ihtiyaç oluyor bunda o da yok direkt Wi-Fi donanımızı da algılıyor.
Nitro 5 serisinin modellerinde ısı sorunu dediğiniz olay cihazın sadece fazla güç çekmesi ile alakalı bir durum, cihazı dengeli moda alıp 50-40W'ye sabitler deniz cihazın ağıt yükte 75 dereceyi geçmediğini görürsünüz. Baltaş'ın incelediği model 7640HS olan model ve testlerde 70-80 derece 25W gibi rezil bir değer verdiğini görürsünüz.

Hatta bu watt limitlerinin testlerde 4050 Nitro'ların 4060 Victus'lara yakın performans vermesini sağlamıştır.

Evet, ancak HP cihazlarda (14. Nesil harici) genel olarak ısı sorununu çözmek için işlemci 30W gibi komik değerlere kısıtlanıyor.

V15 ve attığınız LoQ modeli alınmamalı. Nitro 5 en mantıklısı olacaktır.

Nitro 5 serisinin modellerinde ısı sorunu dediğiniz olay cihazın sadece fazla güç çekmesi ile alakalı bir durum, cihazı dengeli moda alıp 50-40W'ye sabitler deniz cihazın ağıt yükte 75 dereceyi geçmediğini görürsünüz. Baltaş'ın incelediği model 7640HS olan model ve testlerde 70-80 derece 25W gibi rezil bir değer verdiğini görürsünüz.

Hatta bu watt limitlerinin testlerde 4050 Nitro'ların 4060 Victus'lara yakın performans vermesini sağlamıştır.

Evet, ancak HP cihazlarda (14. Nesil harici) genel olarak ısı sorununu çözmek için işlemci 30W gibi komik değerlere kısıtlanıyor.

V15 ve attığınız LoQ modeli alınmamalı. Nitro 5 en mantıklısı olacaktır.
@Raves

Al şu videodaki değerlere dikkat et. Cyberpunk testinde cihaz Manu harici 70-80 derece maksimum 27W. 3DMark testlerinde 27W 65-75 derece arası cihaz.

Bütün mesajlarıma "HaHaHa" emojisi atarak üstün çıktığını düşünme. Bana adam akıllı cevap ver.

Son düzenleme:
25W gibi rezil bir değer verdiğini görürsünüz.
Çok boş yorum. HP işlemciyi 65W limitlemiş, AMD'in varsayılan limit 55W ve bunun üzerine çıkmış kısıtlanmamış işlemci oyunlarda kullanıma göre 45W bile görüyorum ortalama 35W çalışıyor işlemci. Kullanmadığınız ürün ve sağ solda eksik bilgilerle gelip yorum yapma. Sen hayatın da kaç laptop kullandın, ben sayayım Lenovo IdeaPad 3(yeni adıyla LOQ), Acer Nitro 5, Lenovo Thinbook, Acer Aspire 3, Casper Nirvana...vs. Bunları hepsi limitliydi özellikle Nitro 5 işlemcisi 45W iken 25W'ı geçmiyordu, buradaki laptopların çoğu THH ve DOA raporlarıyla iade/değişim yaptım. Ben Acer ve Lenovo Globel'le yani Portekiz ve İngiltere ile konuşma sağlayıp Türkiye servisini şikâyet edip DOA raporu almış insanım. Limit olmak zorunda her laptopta bir limit vardı. R5 7640HS fazla düşük limitte yok ve bu işlemciye de gerek yok, Acer'ın 100W R5 7640HS'de 70-75W üzerini çekmiyor gerek duymuyor bir de AMD işlemcilerde limit yüksek olmasına gerek yok işlemci düşük güçte yüksek performans sergilemekte. İlla beni konuşturacaksınız sizi dinlemek durumunda da değilim. Yeşil sitede 2015 üyeliğim var ve yüzlerce insanlara çözüm sağlamış biriyim. Gelmiş biliyormuş gibi konuşuyor bana. Ben oyunuma bakarım, istediğim yüksek FPS veriyor mu veriyor, oyun yağ gibi akıyor mu akıyor gereksiz zamanımı harcama.

@dewberry o silikona da bağlı olarak değişir. Ryzen ve HP'ler sentetik testlerde kısılmış olup düşük sıcaklıkta çalışıyor. Oyunlarda daha da çok ısınıyor. Benim HWiNFO sürekli arkada açıktı mesela 52 Watt'a kadar tüketmiş oyunda ki bu benim fanları ve performansı kıstığım ayarlar. Pik değeri ise 88 derece ki bu zardaki en sıcak sensör. Eğri oturup doğru konuşalım arkadaşlar, hanginiz sıfır aldığı PC'nin anında ve sürekli 95-100 dereceleri görmesini ister?

Çok boş yorum. HP işlemciyi 65W limitlemiş, AMD'in varsayılan limit 55W ve bunun üzerine çıkmış kısıtlanmamış işlemci oyunlarda kullanıma göre 45W bile görüyorum ortalama 35W çalışıyor işlemci. Kullanmadığınız ürün ve sağ solda eksik bilgilerle gelip yorum yapma. Sen hayatın da kaç laptop kullandın, ben sayayım Lenovo IdeaPad 3(yeni adıyla LOQ), Acer Nitro 5, Lenovo Thinbook, Acer Aspire 3, Casper Nirvana...vs. Bunları hepsi limitliydi özellikle Nitro 5 işlemcisi 45W iken 25W'ı geçmiyordu, buradaki laptopların çoğu THH ve DOA raporlarıyla iade/değişim yaptım. Ben Acer ve Lenovo Globel'le yani Portekiz ve İngiltere ile konuşma sağlayıp Türkiye servisini şikâyet edip DOA raporu almış insanım. Limit olmak zorunda her laptopta bir limit vardı. R5 7640HS fazla limit gerek yok, Acer'ın 100W 7640HS'de 70-75W üzerini çekmiyor gerek duymuyor bir de AMD işlemcilerde limit yüksek olmasına gerek yok işlemci düşük düşte yüksek performans sergilemekte. İlla beni konuşturacaksınız sizi dinlemek durumunda da değilim. Yeşil sitede 2015 üyeliği ve yüzlerce insanlara çözüm sağlamış biriyim. Gelmiş biliyormuş gibi konuşuyor bana. Ben oyunuma bakarım veriyorum istediğim yüksek FPS veriyor, yağ gibi akıyor mu akıyor gereksiz zamanımı harcama.
65W limiti görmedikçe ne işe yarıyor? Cihazın 35W gördüğü yerler menü vs.

Kullanmadığın dediğin cihazların çoğunu deneyimlerim, Nitro 5 ve 16 serisine bizzat sahip oldum, Victus serilerine ise tanıdıklarım yardımıyla deneyimledim. Nirvana (3610QM'li tam bir adı olmayan model), Alienware 980, E1705, Nitro 5/16, P15v G2, P15 G2, EliteBook 750, 850, 640, Latitude 5520, Toshiba Satellite gibi ismini dahi bilmeyeceğini cihazların kullanıcı oldum (bu saydıklarım kendi cihazlarım, Victus serisini satın almadım)

Sen kaç tane laptop kullandığın diye üstünlük tasladığın adam 2005 bilgisayar mezunu ve Oracle SE gibi sertifikaları sahip, zamanının amiral gemisi olan E1705, Alienware gibi modellerin yanında mid level laptoplarıda kullanmış biri. Birde 2015 yılında kayıt olmuş yeşil siteye, 2006 (muhtemel olarak sen 3-4 yaşında idin) yılından 2013 yılında kadar DonanımHaber Forum üzerinde aktif kullanıcılardan biri idim. Ayrıyetten bunları neden yazdım anlamadım.

Ayrıca 25W geçmeyen dediğin cihaz 2020 öncesinde bir model yüksek ihtimal ile. 2020 öncesi cihazlar gerçekten alınmayacak cihazlar.

@dewberry o silikona da bağlı olarak değişir. Ryzen ve HP'ler sentetik testlerde kısılmış olup düşük sıcaklıkta çalışıyor. Oyunlarda daha da çok ısınıyor. Benim HWiNFO sürekli arkada açıktı mesela 52 Watt'a kadar tüketmiş oyunda ki bu benim fanları ve performansı kıstığım ayarlar. Pik değeri ise 88 derece ki bu zardaki en sıcak sensör. Eğri oturup doğru konuşalım arkadaşlar, hanginiz sıfır aldığı PC'nin anında ve sürekli 95-100 dereceleri görmesini ister?
Yazdıklarınız doğru ancak istediğiniz zaman limitleyemeyeceginiz bir cihaz için. Nitro cihazlar Dengeli moda alındığında modelden modele değişmek ile beraber 40-60W'ye limitlenip 75 derecenin üstüne (genel olarak 2000RPM, 40-50W civarında) çıkmaması sağlanabiliyor. İstediğiniz zaman Performans moduna alıp limitsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Tamam da bunun yetmediği durumlar olsa haklısın. Birçok insan ne limit biliyor ne de ayar. Aldığı gibi kullanıyor. Bu nedenle standart ayarlar çok kritik.

Tamam da bunun yetmediği durumlar olsa haklısın. Birçok insan ne limit biliyor ne de ayar. Aldığı gibi kullanıyor. Bu nedenle standart ayarlar çok kritik.
NitroSense üzerinde bu ayar, öyle zor bulunacak, kullanılacak bir ayar değil. Tek tuş ile (hotkey atarak) bile değiştirilebilir.

Yapılamaz demiyorum. İşi bilen adam her şeyi yapar da herkes bilecek veya kurcalayacak değil. Hatta çok yüksek bir çoğunluk uğraşmıyor, aldığı gibi kullanıyor.

Ya tamam da birçok insan aldığı gibi kullanıyor. Ben de dahil bir yere kadar. Örneğin bu sebeple Monster'ı iade etmiştim: