Evet, hybrid olarak çalıştır. Bir de bu cihaz ile ilgili yabancı forumlara bakabilirsin. Senden başkası da yaşamış olmalı.

Hybrid yapinca oyunlarda AMD GPU'yu da devreye sokuyor. Discrete yapinca sadece 4060 calisiyor. Ama yine de AMD'ye RAM ayiriyor.
Yabanci forumlara baktim ama bir şey bulamadim.

Durum normal. Bazı modellerde BIOS üzerinden RAM ayarı mevcut. BIOS'a bakın, UMA gibi yerler varsa buradan ayarlayabilirsiniz. Genelde Ryzen APU için 2 GB ayrılıyor. MUX varsa ve açılırsa da değişiklik gösterebilir.

Durum normal. Bazı modellerde BIOS üzerinden RAM ayarı mevcut. BiOS bakın, UMA gibi yerler varsa buradan ayarlayabilirsiniz. Genelde Ryzen APU için 2 GB ayrılıyor. MUX varsa ve açılırsa da değişiklik gösterebilir.

MUX ayarları ile oynadım ancak durum değişiklik göstermedi. BIOS ayarlarından ise eli yüzü düzgün tek bir ayar var. MUX Switch ayarı.

Durum normal. Bazı modellerde BIOS üzerinden RAM ayarı mevcut. BiOS bakın, UMA gibi yerler varsa buradan ayarlayabilirsiniz. Genelde Ryzen APU için 2 GB ayrılıyor. MUX varsa ve açılırsa da değişiklik gösterebilir.

Benim varsayilan olarak 512 MB ayırıyor.

AMD işlemcili sistemlerde dahili ekran kartına ayrılan bellek miktarı, Intel işlemcilere göre daha yüksek. Normal. Bendeki 10. nesil Intel UHD Graphics için 163MB ayırdı mesela.

Hocam 2 GB uçuk biraz. 512 MB civarı olmalı.

1719745672988.webp

Buraya baktınız mı bellek sınırlandırmış olabilirsiniz belki.

Benim de HP Victus 16 ve R5 7640HS işlemci var sizin kadar yer ayırmamış. Donanıma 729MB ayırmış. Sizden ricam HP Cloud Recovery Tool ile USB belleğe güncel işletim sistemi yazıp format atmanızı istiyorum. Sonucu paylaşırsınız. BIOS ayarlarını da sıfırlamayı unutma.
1719757472808.webp

Son düzenleme: