@cg77 Genellikle oyun için düşünüyorsanız alınabilir fakat tavsiyem dediğim gibi 14700HX modele zorlamaniz olur.
birde hocam şundan çekiniyorum en kral laptopların satıcıları başkası oluyor örneğin satıcısı hb yada amazon teknosa olsun istiyorum. çunku 2 sene olmadan batıp kapatıyorlar karşında muhatap olacağın kişi olmuyor.

Yani satıcının kim olduğunun önemi yok mu?
Mahkemelik olursan var ama HP sana değişim raporu verirse satıcının önemi yok, direkt distribütör kutunun üzerinde garanti kâğıdın içinde yazar orayı arayıp muhatap sen oluyorsun. Satıcıya ulaşamazsan bile distribütör veya marka(HP) yardımcı oluyorlar.

4000 serisi 120W ki zaten bu GPU'larda watt önemi RTX 4080 kartlarında başlıyor. 100W'ı geçmiyor yani isterse 140W olsun. 14. nesillerde ekran paneli kaliteli. 13. nesil ve 7000 serisi Ryzen işlemcilerde ülkemize gelen modellerde ekran paneli hariç herkes memnun.

GPU ile alakası yok işlemcide ki limitten bahsediyorum 90 watt limit var işlemcide.

ACER Nitro 16 An16-41 R7 7840hs 16 Gb 512 Gb Ssd Rtx 4070-8 Gb Freedos 16" Wqxga 165 Hz Notebook Fiyatı, Yorumları - Trendyol tavsiyem bu laptop Victus almamanızı öneriyorum i7 12.nesil işlemci ile i5 12.nesil işlemciden fark yiyen bir model çünkü 90 watt Power limit var EDP throttle vs. bunlar sadece soğutma için konmaz anakart kalitesiz olur ise zarar gelmesin diye konur @MEQ sormuştun sanırım kalitesiz dememin sebebi bu ister isen yabancı kaynakdan bir örnek gösterebilirim.
Diyeceksiniz ki üst modellerde Intel'i soğutamıyor evet soğutamıyor tam olarak fakat throttle az yiyor HP direkt kendinden limitli yolluyor hiç Intel'li HP ile ThrottleStop'a girdiniz mi? Girmediyseniz buyurun manzara bu Tulpar T5 bile i5 13.nesil ile 154 watt çekip 93 derece oluyor bu işlemci ile Nitro 5 17 bin puana yakın bir puan alıyor umarım derdimi anlatabilmişimdir.

image-3.webp

Maşallah limitlere bak derya kuzusu bunlar limiti kaldırmaya çalışınca böyle oluyor UV ile biraz adam edebilirsiniz belki 2. olarak attığım orijinal hali olması lazım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-05-11 at 14.55.36.webp
    WhatsApp Image 2024-05-11 at 14.55.36.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 75
  • image-2.webp
    image-2.webp
    43 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
GPU ile alakası yok işlemcide ki limitten bahsediyorum 90 watt limit var işlemcide.

ACER Nitro 16 An16-41 R7 7840hs 16 Gb 512 Gb Ssd Rtx 4070-8 Gb Freedos 16" Wqxga 165 Hz Notebook Fiyatı, Yorumları - Trendyol tavsiyem bu laptop Victus almamanızı öneriyorum i7 12.nesil işlemci ile i5 12.nesil işlemciden fark yiyen bir model çünkü 90 watt Power limit var EDP throttle vs. bunlar sadece soğutma için konmaz anakart kalitesiz olur ise zarar gelmesin diye konur @MEQ sormuştun sanırım kalitesiz dememin sebebi bu ister isen yabancı kaynakdan bir örnek gösterebilirim.
Diyeceksiniz ki üst modellerde Intel'i soğutamıyor evet soğutamıyor tam olarak fakat throttle az yiyor HP direkt kendinden limitli yolluyor hiç Intel'li HP ile ThrottleStop'a girdiniz mi? Girmediyseniz buyurun manzara bu Tulpar T5 bile i5 13.nesil ile 154 watt çekip 93 derece oluyor bu işlemci ile Nitro 5 17 bin puana yakın bir puan alıyor umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Eki Görüntüle 45476

Maşallah limitlere bak derya kuzusu bunlar limiti kaldırmaya çalışınca böyle oluyor UV ile biraz adam edebilirsiniz belki 2. olarak attığım orijinal hali olması lazım.

Limit konusunda %1 ve %0.1 FPS haric son kullaniciya etkisi az oldugundan 40kya alinabilir diye dusunuyorum. Ege hocam 43kya daha alinabilir modeli koymus, cikabilirse o da olur. Ama attiginiz Nitro ile arasinda 7K var, fiyat farkini da hesaba katarak kiyas yapmak lazim. Yoksa tabii ki ayni fiyattalarsa Nitro alinir.

Limit konusunda %1 ve %0.1 FPS haric son kullaniciya etkisi az oldugundan 40kya alinabilir diye dusunuyorum. Ege hocam 43kya daha alinabilir modeli koymus, cikabilirse o da olur. Ama attiginiz Nitro ile arasinda 7K var, fiyat farkini da hesaba katarak kiyas yapmak lazim. Yoksa tabii ki ayni fiyattalarsa Nitro alinir.

Değer bir fark var panel kalitesi anakart kalitesi şimdi anakart kalitesinin önemini HP'nin Omen 15 ile Omen 16 arasında ki farkı ile açıklayacağım kasa kalitesi olsun her türlü daha kaliteli soğutma olarak da öyle Omen'inde çok da kaliteli bir anakartı olduğunu düşünmüyorum o da limitten muzdarip soğutması Victus ile nerede ise aynı içine bakabilirsiniz.

Bakın bu 2 bilgisayar da birbiri ile nerede ise aynı donanıma sahip hatırlayabilsem harika olacak ama hatırlayamıyorum hiçbir oynama yok DLSS vs. kapalı ama arada ki aldığı FPS farkına bakın sadece.

Tabii ki bir donanımsal farklılık olacaktır ama tam net hatırlayamıyorum bulmaya çalışacağım yanılıyorda olabilirim ama fark hayli büyük sanki 3060 ile 3070 Ti karşılaştırması gibi çok feci bir fark var.

Sistemi buldum sanırım ekran görüntüleri karıştı tekrar kontrol edeceğim birisi 4080 birsi 3070 Ti ama gene bir sorun var çünkü genelde bu 2 ekran kartının arasında ki FPS farkı 60'ı geçmiyor burada 100 FPS fark var gene anakart kalitesine bağlanıyor iş gene dediğimi destekliyor bu ekran görüntüleri.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-22 at 20.51.13.webp
    WhatsApp Image 2023-08-22 at 20.51.13.webp
    39,2 KB · Görüntüleme: 72
  • WhatsApp Image 2023-08-22 at 20.51.12.webp
    WhatsApp Image 2023-08-22 at 20.51.12.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 62
  • WhatsApp Image 2023-08-17 at 11.17.57.webp
    WhatsApp Image 2023-08-17 at 11.17.57.webp
    135 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Değer bir fark var panel kalitesi anakart kalitesi şimdi anakart kalitesinin önemini HP'nin Omen 15 ile Omen 16 arasında ki farkı ile açıklayacağım kasa kalitesi olsun her türlü daha kaliteli soğutma olarak da öyle Omen'inde çok da kaliteli bir anakartı olduğunu düşünmüyorum o da limitten muzdarip soğutması Victus ile nerede ise aynı içine bakabilirsiniz.

Bakın bu 2 bilgisayar da birbiri ile nerede ise aynı donanıma sahip hatırlayabilsem harika olacak ama hatırlayamıyorum hiçbir oynama yok DLSS vs. kapalı ama arada ki aldığı FPS farkına bakın sadece.

Tabii ki bir donanımsal farklılık olacaktır ama tam net hatırlayamıyorum bulmaya çalışacağım yanılıyorda olabilirim ama fark hayli büyük sanki 3060 ile 3070 Ti karşılaştırması gibi çok feci bir fark var.

Sistemi buldum sanırım ekran görüntüleri karıştı tekrar kontrol edeceğim birisi 4080 birsi 3070 Ti ama gene bir sorun var çünkü genelde bu 2 ekran kartının arasında ki FPS farkı 60'ı geçmiyor burada 100 FPS fark var gene anakart kalitesine bağlanıyor iş gene dediğimi destekliyor bu ekran görüntüleri.
aga düşünceleriniz için çok teşekkür ederim kafam karışıktı hepten karışık oldu :D neye karar vereceğimi şaşırdım :D @MEQ hocamın dediği gibi fiyatı ayarlayabilirsem bende acer'le asus arasında gidip gelmekteyim https://www.hepsiburada.com/asus-tu...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC000061E76Y bu modeli beğendim fakat satıcısı hb değil teknorya diye bir mağaza her yerde satış yapıyorlar nette ne kadar güvenilir orasını bilmiyorum bu sebepten endişelerim var attığımı da yorumlar mısınız ?

Aga düşünceleriniz için çok teşekkür ederim kafam karışıktı hepten karışık oldu :D neye karar vereceğimi şaşırdım :D @MEQ hocamın dediği gibi fiyatı ayarlayabilirsem bende Acer'le ASUS arasında gidip gelmekteyim https://www.hepsiburada.com/asus-tu...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC000061E76Y bu modeli beğendim fakat satıcısı HB değil teknorya diye bir mağaza her yerde satış yapıyorlar nette ne kadar güvenilir orasını bilmiyorum bu sebepten endişelerim var attığımı da yorumlar mısınız?

Teknorya guvenilir satici, sorun olmaz. Ancak dip fiyati gormusken Nitro 16 daha iyi secenektir. Acer Nitro 16 AN16-41-R08S NH.QLLEY.002 Ryzen 7 7840HS 16 GB 512 GB SSD RTX4060 16" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe