HP Victus laptopun sıcaklık değerleri nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan memoli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 372
  • Etiketler Etiketler
    laptop soğutma

memoli

Uzman
Dostlar merhaba yeni aldığım HP Victus'un CS 2'deki bazı verilerini sizle paylaşacağım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Soğutması eleştirilen bir model olduğu için bir sormak istedim bu değerler normal mi diye.

i7 14700HX RTX 4070 laptop, oyunun kendi ayarladığı yüksek ayarlarda sabit 144 FPS oynadım. Fanlar 3500-3900 RPM civarında çalıştı oyun ilerledikçe GPU 70 dereceyi görmedi yani 60-65 gibiydi. İşlemciyi de HWiNFO ortalama olarak 73 derece gösteriyor ama ben oyun arasında baktığımda 78-75 dereceleri falan gördüm genelde.

Bir de şunu sormak istiyorum ne yaparsam yaparım işlemci sıcaklığı bir anlığına +90-95 derecelere saniyelik olarak geliyor sonra fanlar çalışıyor ve düşüyor, bu normal mi? Sıcaklıkları ve fanları değerlendirirseniz de sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar makul bana göre hocam abartı bir sıcaklık oranı bulunmuyor. Anlık olarak 90-95 görüp düşmeside çok normal sonrasında zaten aynı değerleri çok sık görmezsiniz hatta hiç görmezsiniz yani eğer çok rahatsız edecek boyuta ulaşırsa eğer Omen Gaming Hub uygulamasından işlemcinize belirli aralıkla ve düzgün şekilde çok yükseltmeden undervolt yapabilirsiniz. Kademe kademe olacak şekilde.

Değerler tamamen normal.
Hocam asıl merak ettiğim fan hızları fanların böyle çalışması normal midir?

3500-4000 RPM çalıştı ise Dengeli ya da Performans modunda çalışmıştır. Turbo moduna alınca 4500-5000 görebilir. Normal bu arada yine değerler. Control Center'den fan modları ile oynadınız mı hiç?

HP Omen var bende maksimum fan performansında 4800 RPM değeri görebiliyor en fazla daha fazla görmüyor zaten yazılım daha fazlasına izin vermiyor. Her HP marka bilgisayarda aynı devir saati olmaz bu arada farklılık gösterebilir. Bir de sürekli Auto fan ayarında oynuyorsanız eğer zaten benim gibi mesela genelde fanlar biraz fazla geç devreye girdiği için soğutmasının bir oyuna girdiğinde oturması zaman alabiliyor yani en az 5-10 dk sonra kendisini limitliyor belli bir fan hızına ya da watt değerlerine vs. bu büyük olasılık tüm HP marka laptoplarda var. Yazılımın fan devri olayı biraz fazla geç devreye giriyor devreye girene kadar sıcaklıklar tabii anlık 90-95 oluyor normal olarak ama sürekli de yani performans modunda da çalıştırmak pek mantıklı değil o yüzden fan devri Auto diğer kısımda ise performans moduna almak daha mantıklı o yüzden çok açıkçası oynamayın fan devri ile ilgili kısımlarda bırakın kendisi ayarlasın yani.

3500-4000 RPM çalıştı ise Dengeli ya da Performans modunda çalışmıştır. Turbo moduna alınca 4500-5000 görebilir. Normal bu arada yine değerler. Control Center'den fan modları ile oynadınız mı hiç?
Eko, dengeli ve performans modları var işte dengeli moddaydı bu sırada. Performans moduna zaten pek gerek yok bu tarz oyunlarda hatta herhangi bir oyunda gerek duyar mıyım bilmiyorum. Ama şöyle bir durum var eğer windows güç ayarlarından en iyi performansa alırsam sıcaklıklar anormal fazla yükseliyor (Fanları ekstradan hızlandırmıyor bilgisayar o esnada ama) Bu durum normal midir?

Nihai Performans moduna geçtiğinizde sıcaklıklar ne durumda seyrediyor?

Ben dengeli ve otoda kullanıyorum, performans modunda bilgisayar nedense sıcaklıkları aşırı düşürme eğilimine giriyor ve fanları gereksiz yere açıyor. Ama size de şunu danışayım, windows güç ayarlarından en iyi performansa alınca (şu anda dengeli) sıcaklıklar fazla yükseliyor (Fanları çok açmıyor ama). Bu durum normal midir? Yani yine zararlı sıcaklıklara gelmiyor 100 falan ama olmaması gereken sıcaklıklara geliyor.

Nihai Performans moduna geçtiğinizde sıcaklıklar ne durumda seyrediyor?
Nihai performans dediğiniz nedir hocam

En İyi Performans demek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…