HP Victus serisi laptop, hall sensör iptal edilip kullanılabilir mi?

X99

Üstün
Yer
Asgard
Selam dostlar,

Hall sensörünü iptal edip kullanabilir miyiz, sensörün iptal edilmesi başka sorunlara yol açar mı?

Sensör dışında donanım olarak kronik arızası var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı serilerinde sensör anakarta entegre diye biliyorum.

İfadeler: X99
Selam dostlar,

Hall sensörünü iptal edip kullanabilir miyiz, sensörün iptal edilmesi başka sorunlara yol açar mı?

Sensör dışında donanım olarak kronik arızası var mı?
Bazı kullanıcılar sensörü çıkardıktan sonra ısınma sorunu yaşıyor. Eğer ısınma sorunu meydana gelmez ise kullanılabilir. Ancak garantisi var ise mutlaka garantiye verin. Satın almadan önce soruyorsanız kesinlikle HP satın almayın.

Bir diğer husus, şu ana kadar tüm modellerde bu sorun görüntü. R1 aşırı nadir yaşayan model olsa bile yaşandı. Hâttâ bu sorun HP Victus 15 ve HP Omen serilerinde bile göründü.

Kullanılabilir, ancak performans düştüğüne dair söylentiler vardı.

Durumun farkındayım satın almadım. Acaba bir çıkış yolu var mı diyerek araştırıyorum, büyük sıkıntı.

Durumun farkındayım satın almadım. Acaba bir çıkış yolu var mı diyerek araştırıyorum, büyük sıkıntı.
Uzun bir süre HP Victus ve Lenovo LOQ modellerine bulaşmayın. Hall sensör çıkarıldığı takdirde voltaj ve amper değişimleri oluyor diğer parçalara fazla/az güç veriyor vs. yani olması gerekenden farklı değerler geçiyor ana kart üzerinden. Bu da belli bir zaman sonra ana kartı yakar.

Ben 16-R1 serisini almıştım 9 ay kullanıp sattım. Genel olarak ağır oyunlar da oynadım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Sıcaklıklar Max 80 dereceyi görüyordu. Bence şans işi biraz

Sakın almayın. Sorunlar sadece hall sensör ile bitmiyor.
Çok şükür benim Victus 16 görevini yerine getirmeye devam ediyor. Ama laptop alacak olsam LOQ ve Victus'a bulaşmazdım. Mümkünse direkt laptop almamaya çalışırdım.

Ben 16-R1 serisini almıştım 9 ay kullanıp sattım. Genel olarak ağır oyunlar da oynadım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Sıcaklıklar Max 80 dereceyi görüyordu. Bence şans işi biraz.

Bütçeyi şanşa emanet edip riske giremeyeceğiz tabii Victus konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…