CanerUmutt

Uzman
Eylül 2024'te i5-14500HX RTX4050'li HP Victus satın aldım. Cihazı MediaMarkt'ın teşhir bölümünden satın almıştım ama cihazda herhangi gibi bir kusur olmadığı için teşhirden almayı pek kafaya takmadım. Kafaya taktığım tek şey cihazın termal macunun eskidiği yönünde idi çünkü orada bütün gün teşhirde çalışıyordu cihaz. Ben de Ocak 2025 gibi cihazı BDH Maltepe şubesine elden götürdüm ve ücretsiz bakım istedim. Sağ olsunlar yaptılar, gayet de hızlı işim görüldü ama cihazı teslim aldıktan sonra laptopun kapağını kapatıyorum makine uykuya geçmiyor. Allah Allah dedim bir ayar falan mı değişti diye format da attım değişen bir şey olmadı. Neyse ben cihazı bugüne kadar öyle kullanmaya devam ettim. Şimdi Recep abinin yeni attığı Victus videosunu izledim de yanındaki konuk abi sorunu kökten çözmek için sensörün fişini falan çektiklerini söyledi. O anda kafama dank etti, adamlar hall sensörü konusunda geri gelmememi istedikleri için direkt bakımda fişi çekmişler ve ben 10 aydır cihazı böyle kullanıyordum. Yakında yine bir bakım yaptırmak için servise gideceğim ve bu olayı da anlatacağım. @Recep Baltaş abi sağ olasın vallahi bunu fark etmemi sağladığın için.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci kullanımı artıyor mu? Bildiğim kadarıyla sensör söküldüğünde işlemci kullanımı artıyordu.

@Hasan Merkit (Victus videosundaki yandaki konuk abi) daha iyi yardımcı olabilir belki.

Yani öyle absürt bir kullanım yok ama RAM de artış oldu oda büyük ihtimalle Windows'la alakalıdır.
Ekran görüntüsü 2025-10-26 170126.webp

Böyle bir hakları yok. Hall sensör videolarını referans gösterip garantiden sonra kapağı kapatmama rağmen cihazım uykuya girmiyor şeklinde ilgilenilmesini istediğinizi, gerekiyorsa Tüketici Haklarına başvuracağınızı söyleyin.

Böyle bir hakları yok. Hall sensör videolarını referans gösterip garantiden sonra kapağı kapatmama rağmen cihazım uykuya girmiyor şeklinde ilgilenilmesini istediğinizi, gerekiyorsa tüketici haklarına başvuracağınızı söyleyin.

Tamamdır çok teşekkür ederim. Ayrıyeten elimde uygun tornavida olmasına rağmen kendim açamadım arka kapağı. Nasıl bir torkla sıktılarsa yani. Galiba yaptıkları ayıbı böyle örtmek istediler.

Yorumlarda birkaç kişi daha aynı şeyi yaşamış yakın zamanda. Hepsine işlemci sordum. Intel ve AMD işlemcilerde durum farklı olabilir diye tahmin ediyorum. Anakarta gömülü modellerde değişim yapmıyor olabilirler diye düşünüyorum.

Yorumlarda birkaç kişi daha aynı şeyi yaşamış yakın zamanda. Hepsine işlemci sordum. Intel ve AMD işlemcilerde durum farklı olabilir diye tahmin ediyorum. Anakarta gömülü modellerde değişim yapmıyor olabilirler diye düşünüyorum.

Yani çok şaşırdım hatta acaba "ustanın parça arttıranı makbuldür" muhabbetinin servislerde de geçerli olduğunu düşünmeye başlamıştım. Bir de cihaz servisten geldi geleli deli gibi fan açıyor. Victus kullanan diğer arkadaşlarıma sorduğumda "bizimkiler fan açmıyor hatta çok sessiz çalışıyor" diyorlar.

Victus'lar sessiz değil bence. Bu nedenle zaten ben fan ayarı yaptım. Gereksiz yere gürültülü çalışabiliyor fanlar. :D Sendeki işlemci neydi?