HP Victus SSD yükseltmesinden sonra USB portları çalışmıyor

SUV

Uzman
HP Victus 16-R0005NT model laptop kullanıyorum. SSD yükseltmesi yaptıktan sonra Windows kurulumu gerçekleştirdim. Ancak kurulumun ardından USB portlarına güç gelmediğini fark ettim.

Şu ana kadar farklı mouse, klavye, flash bellek gibi birçok bileşen denedim ancak hiçbirini USB portları üzerinden çalıştıramadım. Ayrıca Thunderbolt portu da çalışmıyor. Şu anda sadece laptopun dahili klavyesi, Touchpad'i, güç girişi ve Ethernet portu düzgün şekilde çalışıyor.

Driver ve BIOS güncellemesi yaptım ancak ne yazık ki çalıştıramadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

SSD değişimi yaparken USB soketine zarar verme ihtimaliniz yüksek. USB soketinin yanlışlıkla çıkmadığından emin olun.

Peki SSD yükseltmesi esnasında cihazın bataryası anakarta takılı mıydı?
Hayır, bataryasını söktükten sonra değiştirdim.

SSD değişimi yaparken USB soketine zarar verme ihtimaliniz yüksek. USB soketinin yanlışlıkla çıkmadığından emin olun.

Hocam USB soketi demir plakaların altındaydı yani o bölümün vidalarını çıkarmadan erişmem mümkün değil.

Güncelleme: Pili cihazdan çıkartıp denedim ve USB'ler çalışıyor. Sizce statik elektrikten dolayı olmuş olabilir mi?

Olabilir ihtimal var fakat @Hasan Merkit in dediği de olabilir yani bataryanın soketini çıkarmadan işlem yaptıysanız bu da yapmış olabilir.
Laptoplarda işlem yapmadan önce mutlaka batarya soketinin çıkarılması gerekiyor.
Sorunun çözülmesine sevindim.

Güncelleme: Pili cihazdan çıkartıp denedim ve USB'ler çalışıyor. Sizce statik elektrikten dolayı olmuş olabilir mi?
Yapacağınız işlem ne kadar basit olursa olsun pili ve adaptörü çıkarmalısınız. Cihazınıza SSD de taksanız RAM da taksanız macun da yenileseniz içerisinde enerji bulunmamalı. Eğer varsa ve sökülebiliyorsa (ki bendeki Victus'larda yok) CMOS pili bile çıkarılmalıdır. Çözülmesine sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…