CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar selam.

HP Victus cihazıma thermal putty (termal hamur) bakımı yapmaya çalıştım ama işi en açık tabirle batırdım. Bıkmış bir şekilde elimdeki test amaçlı tuttuğum ucuz termal ped (0.5 mm) ile son kez test yapmaya karar verdim.

VRAM üzerine yapıştırdım ve bloğu kapatıp geri açtım. Ped, bloğun üstündeydi ve resimdeki gibi ince bir iz vardı. Bu 0.5 mm pedler bu cihaza uygun mu demek?

Eğer öyleyse termal ped alacağım çünkü hem uygulaması daha kolay hem de putty (termal hamur) çok masraflı ve uğraştırıcı. Söz konusu resim aşağıdadır.

AGC_20251102_154811555_edit_2791779473951165.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam.

HP Victus cihazıma thermal putty (termal hamur) bakımı yapmaya çalıştım ama işi en açık tabirle batırdım. Bıkmış bir şekilde elimdeki test amaçlı tuttuğum ucuz termal ped (0.5 mm) ile son kez test yapmaya karar verdim.

VRAM üzerine yapıştırdım ve bloğu kapatıp geri açtım. Ped, bloğun üstündeydi ve resimdeki gibi ince bir iz vardı. Bu 0.5 mm pedler bu cihaza uygun mu demek?

Eğer öyleyse termal ped alacağım çünkü hem uygulaması daha kolay hem de putty (termal hamur) çok masraflı ve uğraştırıcı. Söz konusu resim aşağıdadır.

Eki Görüntüle 198214
0.5 mm termal pedlerin HP Victus dizüstü bilgisayarında kullanılıp kullanılamayacağına dair bilgileri aşağıdaki gibidir:

- Kalınlık Uyuşmazlığı: Termal pedin kalınlığı özellikle önemli. 0.5 mm, çoğu durumda uygun olsa da, VRAM ile soğutucu arasındaki mesafeye dikkat etmelisiniz. Eğer alana tam oturuyorsa sorun yok demektir.

- Uygulama Kolaylığı: Termal pedlerin montajı, termal macun (putty) ile kıyaslandığında genellikle daha kolaydır ve kalıntı bırakmaz.

- Isı İletkenliği: Termal pedin ısı iletim değerinin (W/mK) yeterince yüksek olduğundan emin olun. Kaliteli bir ped kullanmak, ısı transferini artırır.

- Düşük Fiyat ve İşçilik: Termal ped alarak uygulama sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca uzun vadede daha az bakım gerektirebilir.

- Kullanım Kontrolü: İlk uygulamadan sonra cihazı test edin. Aşırı ısınma varsa, pedin kalınlığı veya kalitesi yetersiz olabilir.

Eğer cihazın montajında problem yoksa ve ısı dağılımı düzgünse, 0.5 mm ped kullanmanız uygun görünüyor. Ancak, her zaman ürünü satın almadan önce üretici önerilerini kontrol etmekte fayda var.