HP Victus'un F.30 sürümlü BIOS güncellemesi sonrası BIOS'a girilemiyor

aethroderol

Çalışkan
Merhaba, HP Victus 16 S-0000 modelini kullanmaktayım. PC'min son BIOS güncellemesi olan F. 30 güncellemesini yaptım fakat bu güncellemeden sonra BIOS'a hiçbir şekilde (ESC, F10) girememeye başladım. Bir arkadaşım da aynı sorundan muzdarip. Acaba çözebilen veya sorunla karşılaşan var mıdır?

Recovery ekranı geliyor mu?(Windows+B) Gelmiyor ise BIOS uçmuş, BIOS çipine müdahale edilmesi lazım.
Recovery ekranı geldiğinde enter yapıyorum sistem kendiliginden açılıyor tekrar biosa girmeye çalışınca aynı hata oluyor üstad hem bende hem de konuyu açan arkadaşımda, Üstad bir de anlamadığım bir şey var teknik servis ile konuşurken bios tekrar atıldı cihaz logo da kaldı söylediğiniz kombinasyonları onlar da yaptırdı cihaz tepki vermedi hemen servis kaydı açtılar telefonu kapattık, telefonu kapattıktan sonra ben tekrar açmayı denedim cihaz updaye yapar gibi fanları 2-3 saniye çalıştırıp kapattı sonra tekrar durdu bu döngü 1-2 dakika devam etti sonradan sistem açıldı şükür sistem brick olmadı cihaz update yaparken kapandığı için cihaza bir zararı olmuşmudur veya o döngüden sonra bir zarar gelmişmidir sizce cihaza test etmem gerekli mi bir şeyleri çünkü sisteme updaye yaparken servis bana cihazı kapatın açın dedi logodagken sonra bunlar oldu

Recovery kısmı yeniden başlatma sebebi USB'ye atılan BIOS'u bulamamasıdır. Sıkıntı yok hocam, sistem boot etmeye çalışmış sadece.
İndirilen exe dosyasını Windows'ta çalıştırma, onun içinden dosyaları çıkart. İçinde bin veya .fd dosya uzantısı olması lazım. Kullandığın USB FAT32 olmalı, biçimlendirin.
Recovery kısma gelince kendisi otomatik yazması lazım.

Dün güncelledim F30 sürümüne, bu gün açılmıyor Bios. Ya bir dizüstü aldık dertsiz kullanamadık ya. Bi hall sensör sorunu çıkıyor, bi biosu sorunu çıkıyor. Yoruldum.

Recovery ekranı geliyor mu?(Windows+B) Gelmiyor ise BIOS uçmuş, BIOS çipine müdahale edilmesi lazım.
Üstad Aynı sorun devam ediyor

Dün güncelledim F30 sürümüne, bu gün açılmıyor Bios. Ya bir dizüstü aldık dertsiz kullanamadık ya. Bi hall sensör sorunu çıkıyor, bi biosu sorunu çıkıyor. Yoruldum.
İşin garip tarafı şu, teknik servise bu sorun sadece bende mi var yoksa global bir sorun mu diyorum hayır sadece sizde var cihazı teknik servise alalım diyorlar direkt

Bugün S0007NT'nin BIOS'unu HP'nin sürücü sayfasından indirerek mevcut F. 29 Rev. A'dan F. 30 Rev. A'ya yükselttim ve aynı sorunla karşılaşıyorum. Tam da bilgisayara format atacakken fark ettim bunu. Sonra Win+B+Power yaptım "BIOS Recovery error (500)" hatası aldım, F. 29 Rev. A sürümünü USB'ye yazdırdım baştan hata aldım, F. 30 Rev. A sürümünü USB'ye yazdırdım yine "BIOS Recovery error (500)" hatası aldım, CMOS resetledikten sonra BIOS'a girebildim ama geçici oldu. En son şunu fak ettim ve birkaç kez denedim: Portlardaki tüm aygıtları sökünce BIOS'a girebiliyorum. Sizde de böyle oluyor mu deneyebilir misiniz?

Benzer sorunu yaşayan biri HP'nin forumunda yanıt alamamış: https://h30434.www3.hp.com/t5/Noteb...enter-the-BIOS-after-updating-it/td-p/9490095

@aethroderol @Efesss @VcEnox etiketlemek durumunda kaldım aranızdan sorunu çözen ya da bir gelişme yaşayan var mı bir de üstteki mesajımdaki gibi tüm portlardaki aygıtları çıkarınca BIOS'a girebiliyor musunuz?

@Hasan Merkit sizi hall sensör videosunda görmüştüm, bu konuda sizin fikrinizi de merak ediyorum, lütfen yanıt verin ama tavsiyem BIOS'unuzu F.30'a güncellemeyin. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Hasan Merkit sizi hall sensör videosunda görmüştüm, bu konuda sizin fikrinizi de merak ediyorum, lütfen yanıt verin ama tavsiyem BIOS'unuzu F.30'a güncellemeyin. Teşekkürler.
Cihazınızı satın ve bu markadan kurtulun. Problemleri bitmiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…