aethroderol

Çalışkan
Merhaba, HP Victus 16 S-0000 modelini kullanmaktayım. PC'min son BIOS güncellemesi olan F. 30 güncellemesini yaptım fakat bu güncellemeden sonra BIOS'a hiçbir şekilde (ESC, F10) girememeye başladım. Bir arkadaşım da aynı sorundan muzdarip. Acaba çözebilen veya sorunla karşılaşan var mıdır?

IMG_20250918_181221_661.webp

Geçmiş olsun, bu BIOS test edilmeden sürmüşler herhalde. Dediğin sorun bug olarak rapor edilmiş, ileride bu sorunu çözümü için yeni BIOS sürümü yayınlarlar.
Windows'tan Shift basılı tutarak yeniden başlat, “sorun gider”, “gelişmiş seçenekler”, “uefı Firmware settings” yoluyla BIOS'a girip Fast Boot'u kapatmayı deneyin.
Olmasa, laptop kapalıyken Power, Windows tuşu ve b tuşuna basın aynı anda. Ekrana HP recovery BIOS ekranı gelmesi lazım.
Gelirse BIOS geri yükleme yapın.
Ya da önceki sürümü indirip, Windows üzerinden “HP BIOS Update and recovery” ile BIOS'u yazmayı deneyin.

Geçmiş olsun, bu BIOS test edilmeden sürmüşler herhalde. Dediğin sorun bug olarak rapor edilmiş, ileride bu sorunu çözümü için yeni BIOS sürümü yayınlarlar.
Windows'tan Shift basılı tutarak yeniden başlat, “sorun gider”, “gelişmiş seçenekler”, “uefı Firmware settings” yoluyla BIOS'a girip Fast Boot'u kapatmayı deneyin.
Olmasa, laptop kapalıyken Power, Windows tuşu ve b tuşuna basın aynı anda. Ekrana HP recovery BIOS ekranı gelmesi lazım.
Ya da önceki sürümü indirip, Windows üzerinden “HP BIOS Update and recovery” ile BIOS'u yazmayı deneyin.
Üstad yazdıklarınızın hepsini dün tek tek denedim hatta cmd üzerinden kod ile de girmeye çalıştım giremedim, 20-25 denemede 1 defa girebiliyor bios ekranına o da esc tuşu ile diagnostic ekrandan biosu seçince sabah teknik servis ile görüştüm kendilerine defalarca bu sorun sadece bende mi var yoksa başkalarında da var mı diye sorduğumda sorun sizde dediler ve sabah arkadaşım ile görüntülü olarak test ettik aynı hatayı oda alıyor. Arkadaşımda w10 bende ise w11 yüklü

Ayrıyeten servis bu kombinasyonları yaptırdıktan sonra tekrar bios yükledik yani aynı biosu tekrar yüklemeyi denedik cihaz v logosunda kaldı teknik servis bana power tuşuna basılı tutup kapatalım dedi yaptıktan sonra cihaz açılmadı ben aramadan sonra tekrar cihazı açıp esc spam ile Windows’u açtım yani teknik servis yüzünden az kalsın cihaz hiç açılmayacaktı

Sürümü düşürdüğün halde sorun çözülmedi mi?
ben denedim hem sürüm düşürmeyi hem mevcut sürümü tekrar yüklemeyi ama cihaz v logosunda sabit kalıyor hiç tepki vermiyor uzun basılı tutup tekrar açılıyor

Umarım BIOS brick olmamıştır hocam. BIOS pilini söküp BIOS'u sıfırlayın ya da batarya ve adaptörü söküp power düğmesine 30 saniye basarak da sıfırlayabilirsiniz.
Windows+B, Windows+V ile BIOS yazdığın halde çözülmedi mi?
O zaman şöyle yapalım, HP sitesinden BIOS dosyasını indirin. HP BIOS Update Utility ile USB'ye aktar. Windows+B kombinasyonu yapın ve otomatik BIOS arayacak.
Bu yöntem işe yaramasa soğuk su için, 1 tane değil 2-3 tane.
BIOS çipini programlayıcı ile yeniden yazmak dışında çare kalmaz.

Umarım BIOS brick olmamıştır hocam. BIOS pilini söküp BIOS'u sıfırlayın ya da batarya ve adaptörü söküp power düğmesine 30 saniye basarak da sıfırlayabilirsiniz.
Windows+B, Windows+V ile BIOS yazdığın halde çözülmedi mi?
O zaman şöyle yapalım, HP sitesinden BIOS dosyasını indirin. HP BIOS Update Utility ile USB'ye aktar. Windows+B kombinasyonu yapın ve otomatik BIOS arayacak.
Bu yöntem işe yaramasa soğuk su için, 1 tane değil 2-3 tane.
BIOS çipini programlayıcı ile yeniden yazmak dışında çare kalmaz.
Üstad teknik servisle görüşürken v logosunda kalmıştı teknik servise kayıt açtılar telefonu kapattıktan sonra tekrar deneyeyim dedim bios update yapar gibi ilk önce fanları ful açtı sonra durdu sonra tekrar açtı sonra fanları tekrar durdurdu sistem kendiliğinden tekrar açıldı Windows ekranı geldi sizce bi sorun olmuşmudur cihaza herhangi bir zarar vermişmidir