Ozanov

Uzman
Merhaba. Aynı sorun bende de oldu. Bende de Victus 16 var. Şu an bilgisayarı BIOS'tan discrete moda alıp harici ekran kartıyla kullanıyorum. AMD dahili ekran kartını kullanamıyorum. Recep abinin DDU metodunu denedim ve başka bir versiyon driver kurdum fakat bir şey değişmedi. İşin enteresan tarafı driverı sildikten sonra ekran kartı Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı oluyor o zaman açınca da ekran geliyor ama driver kurunca siyah ekran oluyor. Bu sefer böyle kullanayım deyince de ekran 60Hz'de kalıyor ve Windows Update'Ti kapamama rağmen PC kendi kendine güncelliyor ve aynı sorun oluyor. Kafayı yiyicem şu 2 günde bir daha AMD alırsam...

@Physic siz de yaşamışsınız hocam bir yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En sağlıklı yöntem aslında DDU yerine Aygıt Yöneticisi altından önceki sürüme dönmek. Önceki sürüme döndüğünüz zaman Windows Update ile o sürücü bir daha yüklenmiyor çünkü Windows, bir sorun olduğu için önceki sürüme döndüğünüzü biliyor.

Alternatif olarak soruna sebep olan sürücüyü bu araçla bloke edebilirsiniz:

En sağlıklı yöntem aslında DDU yerine Aygıt Yöneticisi altından önceki sürüme dönmek. Önceki sürüme döndüğünüz zaman Windows Update ile o sürücü bir daha yüklenmiyor çünkü Windows, bir sorun olduğu için önceki sürüme döndüğünüzü biliyor.

Alternatif olarak soruna sebep olan sürücüyü bu araçla bloke edebilirsiniz:

Sanırım "Advanced Micro Devices, Inc. - Extension - 31.0.14060.5001" güncellemesi siyah ekranda bırakıyor olabilir. Ben bir kere AMD yazılımı kurcalarken bu güncelleme yükleyince siyah ekranda kalmıştı. Ya DDU ile sürücü kaldırıp önce AMD sonra Windows Update ile bu sürücüyü güncellesin ya da önce Windows Update sürücüleri yükleyip ardından AMD güncel sürücüsünü yüklesinler. Bu güncellemeyi her türlü yüklüyor.

Ayrıca aynı bilgisayara sahibim, eski sürücüyü yüklemiyor Windows bende. Güncel olan AMD Audio, AMD PSP 11 ve AMD System sürücüleri güncelliyor. Dediğim güncellemelerin sürücü numaraları ve tarihi yeni.

Aynı sorunu yaşıyorum, radeon 780m ile kullanınca siyah ekran alıyorum. 4060 ryzen 7840hs s0044nt modeline sahibim. Her şeyi denedim, bios güncelleme , ddu ile driver kaldırıp tekrar yükleme vb... Rastgele düzelmesinin ardından az önce şunu fark ettim, şarjdan çıkardığım zaman 5-10 dk içerisinde siyah ekran oluyor. Yeniden başlatma ile felan da düzelmiyor. Tekrar mux switche almam gerekiyor.(bir tv yardımıyla) Donanımsal bir sorun mu? Servise yollamalı mıyım? Bir de bu modelde bios pili var mı?

ddu ile amd driverlarını kaldırıp sadece windows update ile güncelledim. 31.0.14060.5001 sürümlü 12.10.2023 tarihli driver ile şu an problem yok gibi. Gerçekten anlayamıyorum bir düzeliyor bir düzelmiyor yukarıda yazdığım gibi artık başka yerlerde sorun aramaya başladım , çok can sıkıcı :(

Son düzenleme:
@6524 Radeon 760M ve RTX 4050 modelini kullanıyorum. İnan var ya siyah ekranda kalacak mı diye her türlü şeyleri denedim siyah ekranda kalmadı. DDU ile kaldırma AMD'i. DDU tam kaldırmıyor, Audio BUS sürücülerini de seçsek bile kaldırmıyor. AMD Cleanup Utility indirip bununla kaldır. Nvidia sürücüsünü DDU ile kaldırıp kurarken temiz kurulum seç garanti seçenek bence sonra kursun. Ben üç seçenek şekilde kurdum acaba nasıl kuruyorsunuz da siyah ekranda kalıyor diye. DDU ve AMD Cleanup Utility ile sürücüleri kaldırıyorum öncelikle. Önce Nvidia sürücüyü kaldırıp sonra AMD sürücüleri kaldırırım. Sürücüleri kaldırdıktan sonra önce AMD sürücüsünü ve sonra Nvidia sürücüsünü üretici sitesinden indirip kurarım. Ha siz bunu yapmayıp diğer türlüsü Windows Update üzerinden güncelleyip, ayrıca isteğe bağlı sürücülerde varsa güncelleyip sonra yine aynı şekilde sırayla güncel AMD ve Nvidia sürücülerini kurdum. İsteğe bağlı sürücüleri unuttum eyvah diyen biri olursa isteğe bağlı sürücüleri kurmadan da AMD ve Nvidia sürücülerini sırayla kurdum. Ve böyle siyah ekran hatası almadım. Minimal sürüm ve Full sürüm şekilde iki farklı AMD sürümlerini denedim acaba bunlarda mı sorun yaşıyorlar diye sıkıntı yaşamadım.

Şunu deneyin isterseniz bir zararı yok.

1. Win + Q tuşlarına basın.
2. Yazın: komut istemi> Sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın.

3. Kopyalayın, yapıştırın ve şu komutu girin:

sfc /scannow (Enter tuşuna basın)

(SFC'nin bitmesini bekleyin ve ardından aşağıdaki komutlarla devam edin)

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth (Enter tuşuna basın)
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth (Enter tuşuna basın)

(DISM'nin bitmesini bekleyin ve ardından aşağıdaki komutla devam edin)

chkdsk /r (Enter tuşuna basın)

4. Cihazı yeniden başlatın.

Win + R tuşa basıp Disk Temizleme yazıp Sistem dosyalarını temizle butonuna tıklayıp tüm her şeyi silin, daha sonra yeniden Win + R tuşlarına basıp Temp ve %temp% klasörlerine girip tüm her şeyi silip bilgisayarı yeniden başlatın.

Son düzenleme:
@6524 Radeon 760M ve RTX 4050 modelini kullanıyorum. İnan var ya siyah ekranda kalacak mı diye her türlü şeyleri denedim siyah ekranda kalmadı. DDU ile kaldırma AMD'i. DDU tam kaldırmıyor, Audio BUS sürücülerini de seçsek bile kaldırmıyor. AMD Cleanup Utility indirip bununla kaldır. Nvidia sürücüsünü DDU ile kaldırıp kurarken temiz kurulum seç garanti seçenek bence sonra kursun. Ben üç seçenek şekilde kurdum acaba nasıl kuruyorsunuz da siyah ekranda kalıyor diye. DDU ve AMD Cleanup Utility ile sürücüleri kaldırıyorum öncelikle. Önce Nvidia sürücüyü kaldırıp sonra AMD sürücüleri kaldırırım. Sürücüleri kaldırdıktan sonra önce AMD sürücüsünü ve sonra Nvidia sürücüsünü üretici sitesinden indirip kurarım. Ha siz bunu yapmayıp diğer türlüsü Windows Update üzerinden güncelleyip, ayrıca isteğe bağlı sürücülerde varsa güncelleyip sonra yine aynı şekilde sırayla güncel AMD ve Nvidia sürücülerini kurdum. İsteğe bağlı sürücüleri unuttum eyvah diyen biri olursa isteğe bağlı sürücüleri kurmadan da AMD ve Nvidia sürücülerini sırayla kurdum. Ve böyle siyah ekran hatası almadım. Minimal sürüm ve Full sürüm şekilde iki farklı AMD sürümlerini denedim acaba bunlarda mı sorun yaşıyorlar diye sıkıntı yaşamadım.

Şunu deneyin isterseniz bir zararı yok.

1. Win + Q tuşlarına basın.
2. Yazın: komut istemi> Sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın.

3. Kopyalayın, yapıştırın ve şu komutu girin:

sfc /scannow (Enter tuşuna basın)

(SFC'nin bitmesini bekleyin ve ardından aşağıdaki komutlarla devam edin)

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth (Enter tuşuna basın)
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth (Enter tuşuna basın)

(DISM'nin bitmesini bekleyin ve ardından aşağıdaki komutla devam edin)

chkdsk /r (Enter tuşuna basın)

4. Cihazı yeniden başlatın.

Win + R tuşa basıp Disk Temizleme yazıp Sistem dosyalarını temizle butonuna tıklayıp tüm her şeyi silin, daha sonra yeniden Win + R tuşlarına basıp Temp ve %temp% klasörlerine girip tüm her şeyi silip bilgisayarı yeniden başlatın.
2023 sürümlü driver ile sorun yok gibi şu anlık, bir daha olursa (olacakmış gibi geliyor :D) deneyeceğim. Teşekkürler.