gaktrk

Üyecik
Merhaba,

Ben diğer odadan menzil genişleticiyle kablosuz ağa bağlanmak istiyorum. İlk kurduğumda sorunsuz bağlandı. Bir buçuk gün kullandım. Daha sonra IP bağlanma hatası vermeye başladı ama modemle sadece tablete bağlanabiliyordum, telefonlara kimse bağlanamıyordu. Modemi prizden çekip çıkardım tekrar çalıştı, oldu. Menzil genişletici yine çalışmaya devam etti. Akşama doğru yine oldu, bu sefer ana modemi resetledim. Tekrar girdi ama bu sefer menzil genişleticim IP bağlanıyor hatası verdi ve çalışmadı. Onu bu sefer resetledim, tekrar kurdum uzaktan ama aynı hatayı verdi.

Anlamadım neden oluyor ama modem neden bağlandıktan sonra böyle bir hata verdi? Artık bağlamaya korkar oldum ama modemi bozar diye. Nedeni ne olmuş olabilir acaba? Biri yazarsa çok memnun olurum.

IMG-20250907-WA0039.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ben diğer odadan menzil genişleticiyle kablosuz ağa bağlanmak istiyorum. İlk kurduğumda sorunsuz bağlandı. Bir buçuk gün kullandım. Daha sonra IP bağlanma hatası vermeye başladı ama modemle sadece tablete bağlanabiliyordum, telefonlara kimse bağlanamıyordu. Modemi prizden çekip çıkardım tekrar çalıştı, oldu. Menzil genişletici yine çalışmaya devam etti. Akşama doğru yine oldu, bu sefer ana modemi resetledim. Tekrar girdi ama bu sefer menzil genişleticim IP bağlanıyor hatası verdi ve çalışmadı. Onu bu sefer resetledim, tekrar kurdum uzaktan ama aynı hatayı verdi.

Anlamadım neden oluyor ama modem neden bağlandıktan sonra böyle bir hata verdi? Artık bağlamaya korkar oldum ama modemi bozar diye. Nedeni ne olmuş olabilir acaba? Biri yazarsa çok memnun olurum.

Eki Görüntüle 183330
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Modemi ve Menzil Genişleticiyi Yeniden Başlatın​

• Modeminizi tamamen kapatın, elektrik kablosunu çekin ve bir süre bekleyin (5-10 dakika).
  • Menzil genişleticinizi de aynı şekilde kapatıp açın.

2. Menzil Genişleticiyi Sıfırlayın​

• Menzil genişleticinin sıfırlama butonuna basın ve en az 10 saniye basılı tutarak sıfırlayın.
  • Yeni bir ağ oluşturduğunuzdan emin olun.

3. Ağ Ayarlarını Kontrol Edin​

• Modem arayüzüne bağlanarak (örneğin, tarayıcıdan modem IP adresini yazarak) ağ ayarlarını kontrol edin.
  • DHCP'nin etkin olup olmadığını kontrol edin. DHCP, aygıtlara otomatik IP atar.

4. Ağa Bağlanırken Sorun Yaşayan Aygıtları Kontrol Edin​

• Telefon ve diğer cihazlardan Wi-Fi ayarlarını sıfırlayın veya unutup tekrar bağlanmayı deneyin.
  • Herhangi bir IP çakışmasını önlemek için, cihazlarınızın IP ayarlarının otomatik olarak alındığından emin olun.

5. Signali Kontrol Edin​

• Menzil genişleticisinin yerini kontrol edin. Modemle menzil genişletici arasında en az birkaç duvar olmamasına dikkat edin.
  • Genişletici, modemin menzilinden yeterince uzak olup olmadığını kontrol edin.

6. Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin​

• Modem ve menzil genişleticinin en son yazılım güncellemelerine sahip olup olmadığını kontrol edin.
  • Her iki cihaz için üretici web sitesinden güncellemeleri indirip yükleyin.

7. Gerekirse Fabrika Ayarlarına Dönün​

- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, hem modemi hem de menzil genişleticiyi fabrika ayarlarına döndürmek gerekebilir. Ancak bu, tüm ayarlarınızı sıfırlayacaktır.

Bu adımları takip ederek sorununuzun büyük ihtimalle çözüleceğini umuyorum. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi ve yardım için internet sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz.