Snipper

Gelişen

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250410_165739.webp
    Screenshot_20250410_165739.webp
    90 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında Huawei Matebook D15 (2022) aldığımda yanına hediye vermişlerdi.
Görüşlerim şu şekilde:

Artı görüşlerim:
  • Router'ın arayüzü çok sade, hoş ve anlaşılır. Bağlı olan cihazları bile çok rahatlıkla yönetebiliyorsunuz. Örn: Cihazlar kaç saat bağlı, cihaza tanımlanan IP/MAC bilgisi, limit tanımlama, 2.4Ghz/5Ghz cihazlar ve listesi vs.
  • VPN tanımlaması yapabiliyorsunuz ancak uğraşmaya fırsatım olmamıştı zamanında.
  • Telefondan veya tabletten Huawei AI Life uygulaması ile cihazı kontrol de edebiliyorsunuz, illa modem arayüzüne (192.168.x.x) erişmenize gerek yok.
  • Sinyal gücünü 3 kademeli olarak ayarlayabiliyorsunuz. (Düşük, orta ve maksimum)
  • WPS özelliği mevcut ancak denemedim.

Eksi görüşlerim:
  • Odamda modem, aralarında beton/kalın duvarlar olan bir salonda AX3 cihazı ile Range Extender görevinde bağlantı sağladığımda; her ne kadar menzil mesafesi iyi olsa da sinyal gücü çok iyi değil, yetersiz ve bağlantı kopmalar yaşadığımı söyleyebilirim. Mevcut internet hızının yarısı bile olsa tamam diyeceğim ancak 1/3'ünü veriyor. Belki betondandır diyeceğim ancak odamda bulunduğu halde bile yeterli seviyede hız sağlayamıyor. Bunu birçok farklı cihazlarda denedim. Ha, film izlemek veya sörf yapmak için yeterli olabilir, onun haricinde verim alamayabilirsiniz.
  • USB bağlantı noktası olmaması, benim için en büyük dezavantajlarından bir tanesi. (Tercih meselesi tabii...)
  • Antenler tam olarak ayarlanmıyor. Önden aşağı/yukarı yapabiliyorsunuz ama sağ/sol yok. Demem şu; varsayalım ki duvara montaj yapmak isterseniz, cihazın duruşu pek garip olacaktır.

Alınır mı derseniz; Mesh Wi-Fi sistemleri varken (TP-Link gibi) bence pek yanaşmazdım.