Çözüldü Huawei BE3 Wi-Fi 7'ye bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atar1993

Uzman
Merhaba.
Yaklaşık 1 aydır çözümünü bulamadığım bu garip routerla uğraşıyorum. Şöyle Wi-Fi 7 böyle Wi-Fi 7 diye reklamı yapılan ama bir türlü Wi-Fi 7 bağlantısı yapılamayan bu router iyice can sıkmaya başladı. Eski kullandığım Huawei AX3 router'ımda 2400/2400 Mbps hız alırken bu routerda 1201/1201 hız almaktayım. Huawei müşteri hizmetlerini aradığımda aldığım cevap ne olsa beğenirsiniz "-efendim bu cihaz şu an Wi-Fi 7 desteklemiyor güncellemelerle düzeltilecektir. Birkaç ay içinde güncelleme gelir". Peki güncelleme gelmeden Wi-Fi 7 testi yapan kanallar nasıl yapıyor? Bunun bir çözümü varsa çözümünü aramaktayım.
Kullandığım Wi-Fi chip: Intel BE200 320 MHz.
@Recep Baltaş yardımcı olabilir misiniz?

Bağlanan protokol Wi-Fi 6 olarak görünüyor.

Yapılan ayarlar:

Router yazılım sürümü: 4.2.0.20(V5R3)

Speedtest sonucu: Kabloluda 960 Mbps down almaktayım.

Bufferbloat test sonucu:

Çözüm
WPA3'e ayarlamanız gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam şifrelemeyi. Kerem Enginar'ın videosundan öğrenmiştim bunu. Ayarlarıktan sonra unut deyin şifreyi ve tekrar bağlanın. Yoksa bir şey değişmez.
WPA3'e ayarlamanız gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam şifrelemeyi. Kerem Enginar'ın videosundan öğrenmiştim bunu. Ayarlarıktan sonra unut deyin şifreyi ve tekrar bağlanın. Yoksa bir şey değişmez.

Çözüm

Şifreleme türünü WPA 3 yapmalısın.

Teşekkürler. Dediğiniz gibi WPA 3 yaptım ve sayenizde Wi-Fi 7 bağlandı. Fakat işin garibi 2882 Mbps up-down hız göstermesine rağmen Speedtest ve bufferbloat test sonuçları rezalet durumda. Sanırım Huawei servisine gönderip iade talebi oluşturtacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…