sarper6573

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Huawei D14 i5 10th nesil BIOS yazılımını bulamıyorum. Cihaz öncelikle açılmıyor. Elimde CH341a cihazı var. Güncellemek için çipi söktüm ve yazılım aramaya başladım ama bulamıyorum. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.

Altta, sağda Driver Download > more kısmında BIOS mevcut:

Merhaba Recap bey oncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Attığınız Intel i7 işlemciler için benim bilgisayarım ise i5 bir türlü i5 için bulamadım.

Altta, sağda Driver Download > more kısmında BIOS mevcut:

Ayrıca BIOS dosyalrını girince içlerinde bir uygulama var BIOS yazılımı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 ve i7 ayrımı olmaması lazım. Ben bugüne kadar i5 için ayrı, i7 için ayrı BIOS görmedim. Aynı anakarta zaten i5 de i7 de takılabiliyor.

Ayrıca BIOS dosyalrını girince içlerinde bir uygulama var BIOS yazılımı yok.
Var.
  • İnen dosya bir yükleyici. Simgesine de dikkatlice bakarsanız NSIS yazmakta. Yani Huawei Nullsoft Scriptable Install System kullanmış.
  • Bu durumda bize bir NSIS unpacker lazım.
  • Bunu arattığımızda bu sayfaya ulaşıyoruz: Can I decompile an existing installer? - NSIS
  • Sayfada da bu işi 7-Zip yapabilir deniyor.
  • 7-Zip ile önce VTIKR130 dosyasını çıkartıyoruz.
  • Sonra da bunun içinden yine 7-Zip ile BIOS_1.30 dosyasını çıkartıyoruz.
  • Sonuç olarak UEFI_FW.bin isimli BIOS dosyasını elde ediyoruz.

Son düzenleme:
i5 ve i7 ayrımı olmaması lazım. Ben bugüne kadar i5 için ayrı, i7 için ayrı BIOS görmedim. Aynı anakarta zaten i5 de i7 de takılabiliyor.

Var.
  • İnen dosya bir yükleyici. Simgesine de dikkatlice bakarsanız NSIS yazmakta. Yani Huawei Nullsoft Scriptable Install System kullanmış.
  • Bu durumda bize bir NSIS unpacker lazım.
  • Bunu arattığımızda bu sayfaya ulaşıyoruz: Can I decompile an existing installer? - NSIS
  • Sayfada da bu işi 7-Zip yapabilir deniyor.
  • 7-Zip ile önce VTIKR130 dosyasını çıkartıyoruz.
  • Sonra da bunun içinden yine 7-Zip ile BIOS_1.30 dosyasını çıkartıyoruz.
  • Sonuç olarak UEFI_FW.bin isimli BIOS dosyasını elde ediyoruz.
Yardımın için çok teşşekkür ederim.