Merhaba;

Aylar evvel bu konu hakkında Recep beyden yardım istemiştim ama sonuç alamadım. Şu an kullandığım router RT-BE88u bu router da SFP+ portu var yani uygun modül ile bu aptal ONT cihazını kullanmak zorunda değilim, sadece kablo karmaşasından ve düzgün bir network kullanmak için aldım bu Router'ı eğer çözülürse çok sevinirim. Bendeki ONT cihazı da buradaki ile birebir aynı ONT cihazın içine giriş yaptım seri no vs tüm arayüzdeki bilgileri not aldım bu bilgilleri içini editleyebileceğim ve tüm bilgileri üstüne yazabileceğim TT uyumlu bir SFP+ modül arıyorum eğer bunu bulursanız ve başarılı olursanız lütfen buradan bildirin çünkü YouTube'da yapanlar var şimdilik hoşça kalın umarım bu aptal ONT cihazından yakın bir zamanda kurtuluruz saygılarımla.

Eski açtığım konu linkini alta ekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 2 hafta önce TT fiber hizmetini aktif etti ve elimde bu GPON cihazından var videodaki gibi arayüze eriştim, bu kibrit kutusunu kullanmak istemiyorum. Konuyu yakından takip ediyorum.

Aslında kitapçıkta yer alan şifre bu. 2020 modellerinde telecomadmin admintelecom şifresi ile birkaç ayar daha açılıyordu. Ancak 2022 modellerde bu şifre ile giriş yapılamıyor.
Arayüzüne kullanıcı adı: root şifre: adminHW yazarak giriyorum. ONT Authentication bölümünde seri numarası kısmı çıkmıyor ve dolayısıyla seri numarası değiştiremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın config dosyasını indirebildim ve config dosyası üzerinde arayüzden çok daha fazla ayarlar mevcut. L3 Acceleration, QoS, sip kapama, Rtcp kapama, MTU ayarı gibi ayarları yaptım fakat ayar yükleme menüsünü aktif edebilsem de dosyayı tekrardan geri yükleyemiyorum. Yanlış dosya uyarısı alıyorum.

Telnet arayüzü hali hazırda aktif fakat dosyada gözüken şifre "encrypted" önce bunu çözmek lazım sanırım.

Biraz uğraşı sonucu üst düzey kullanıcı ile login olabildim (root kullanıcı 1, superuser ise 0 level) bu sayade ekstra tüm ayarlat açıldı ONT cihazında ve bunun üzerinden düzenlediğim Config dosyasını başarılı bir şekilde cihaza yükleyebildim.

Bunun sonucunda farklı serverlardan yaptığım hız testleri ile upload 10-15 Mbit arasında arttı. L3 acc. Yüzünden olduğunu düşünüyorum.

Edit: Superonline router yerine kendi routerımı kullanıyordum. QoS açık olmasına rağmen bufferbloat testinden C alıyordum, routerdan kapatıp ONT'den açtığımda A'ya yükseldiğini gördüm.

Biraz uğraşı sonucu üst düzey kullanıcı ile login olabildim (root kullanıcı 1, superuser ise 0 level) bu sayade ekstra tüm ayarlat açıldı ONT cihazında ve bunun üzerinden düzenlediğim Config dosyasını başarılı bir şekilde cihaza yükleyebildim.

Bunun sonucunda farklı serverlardan yaptığım hız testleri ile upload 10-15 Mbit arasında arttı. L3 acc. Yüzünden olduğunu düşünüyorum.

Edit: Superonline router yerine kendi routerımı kullanıyordum. QoS açık olmasına rağmen bufferbloat testinden C alıyordum, routerdan kapatıp ONT'den açtığımda A'ya yükseldiğini gördüm.
Hocam işlemleri nasıl yaptınız detaylıca nasıl sizden öğrenebilirim,bende de aynı ont mevcut ve telecomadmin ile girebiliyorum.Düzenlemeleri yapmak isterim.Superonline abonesiyim ve harici router kullanıyorum.

Merhaba.
Telecomadmin ile giriş yapabiliyorsanız, ayarlar sayfasından ayarları yedekle diyip dosyayı indirin. Bir .xml dosyası indirmiş olacak. Bunu notepad ile açıp gerekli yerleri düzeltebilirsiniz. Benim değiştirdiklerim;

QueueManagement Enable="1"
X_HW_QosEnable enable="1"
GenericL3Accelerate="1"
SipEnable="0"
RTCPEnable="0"
MTUValue="1492"

Not: VOIP kullanmıyorum ama siz kullanıyorsanız sip rtcp ayarlarını ellemeyin derim.

Merhaba.
Telecomadmin ile giriş yapabiliyorsanız, ayarlar sayfasından ayarları yedekle diyip dosyayı indirin. Bir .xml dosyası indirmiş olacak. Bunu notepad ile açıp gerekli yerleri düzeltebilirsiniz. Benim değiştirdiklerim;

QueueManagement Enable="1"
X_HW_QosEnable enable="1"
GenericL3Accelerate="1"
SipEnable="0"
RTCPEnable="0"
MTUValue="1492"

Not: VOIP kullanmıyorum ama siz kullanıyorsanız sip rtcp ayarlarını ellemeyin derim.
Teşekkürler ben chatgpt ye düzenletmiştim hocam.
Siz fark edilir bir performans artışı yaşadınız mı?