Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
@Guilty Conscience, @Genuine,
  • İlk önce 2.4G temel ağ ayarları kısmından birincil ağınızın SSID ismini 5G'li olacak şekilde düzenleyin.
  • İsmini 5G'li yaptığımız birincil ağı; SSID'yi etkinleştir, yayın SSID'si, Wmm'yi etkinleştir, WPS'i etkinleştir tiklerini kaldırıp uygula diyerek kapatın.
  • Ardından yine 2.4G temel ağ ayarları altından yeni butonuna tıklayıp ağ isminizin 2.4G'li olacak şekilde yeni bir ağ oluşturun. Burada SSID'yi etkinleştir butonunu aktif etmeyi unutmayın.
  • Son olarak ise modeminizi yeniden başlatın.
  • İsimlendirdiğiniz şekilde 2.4G ve 5G'li ağlarınızı görüyor olacaksınız.
Bu yöntemle ayırdım ikisini de. Yardımcı olmaya çalıştığınız için sağ olun.
Sorunun tek sebebi modemdeki band steering özelliğinin her iki frekansı aynı isim altında yayınlamaya zorlamasıdır. Modemin arayüzüne (192.168.1.1) giriş yapıp WLAN sekmesi altındaki band steering seçeneğinin tikini kaldırdığında 5 GHz ayarları görünür hale gelir buradan 5 GHz ağına farklı bir isim verdiğin an iki frekans birbirinden tamamen ayrılmış olur.

@Guilty Conscience ben de aynı yönlendiriciyi kullanıyorum. Band steering (bant yönlendirme) ayarı bulunmuyor.

Modeminizde özellik eksik değil, sadece servis sağlayıcı tarafından standart kullanıcı arayüzünde gizlenmiştir. Band steering menüsüne erişmek ve frekansları ayırmak için kısıtlı kullanıcı hesabıyla değil, tüm yetkilere sahip root veya kurulum şifreleriyle giriş yap olması lazım.

@Guilty Conscience, @Genuine,
  • İlk önce 2.4G temel ağ ayarları kısmından birincil ağınızın SSID ismini 5G'li olacak şekilde düzenleyin.
  • İsmini 5G'li yaptığımız birincil ağı; SSID'yi etkinleştir, yayın SSID'si, Wmm'yi etkinleştir, WPS'i etkinleştir tiklerini kaldırıp uygula diyerek kapatın.
  • Ardından yine 2.4G temel ağ ayarları altından yeni butonuna tıklayıp ağ isminizin 2.4G'li olacak şekilde yeni bir ağ oluşturun. Burada SSID'yi etkinleştir butonunu aktif etmeyi unutmayın.
  • Son olarak ise modeminizi yeniden başlatın.
  • İsimlendirdiğiniz şekilde 2.4G ve 5G'li ağlarınızı görüyor olacaksınız.
Bu yöntemle ayırdım ikisini de. Yardımcı olmaya çalıştığınız için sağ olun.

Çözüm