Bütçe
₺ 500

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Maalesef kurulum yaparken dahili ONT'si olan Huawei HG8245X6-10 modemini kurmuşlar. Bunu iptal edip ayrı ONT cihazı almak istiyorum. Ne almam gerek? Aldığım cihazın çalışmama veya uyumlu olmama ihtimali var mı?

PPPoE bilgilerimi biliyorum. Kendi OpenWRT router'ım ile kullanacağım. O yüzden harici ONT istiyorum.

İleride SFP ile devam etmeyi düşünüyorum. Ama şimdilik uyumlu bir ONT'ye ihtiyacım var.

Niçin Router'ı modeme bağlamıyorsun?

AP olarak kullanmak istemiyorum. Bridge mode zaten yasak, komple kilitli. Onların verdiği çöp cihazı denklemden çıkarmak istiyorum komple.

Eski adresimde FTTB ile böyle yapıyordum. CAT6 kablosunu direkt WAN portuna takıp kendi PPPoE bilgilerime bağlantı kuruyordum. Onların verdiği modem kutusunda bekliyordu.

Ama bu adres FTTH. FTTH'de ya ayrı ONT ya da dahili ONT cihaz söz konusu. Bana da maalesef dahili ONT'li kurmuşlar. Yani modem ve ONT tek bir cihaz. Eskisi gibi kendi modemimden çıkış yapmak için ayrı ONT arıyorum. Onların verdiğini hiçbir şekilde kullanmak istemiyorum.

Yalan olmasın ama internette operatörün verdiği ONT cihazını kullanmak zorunlu diye biliyordum. Yine de araştırmanızı öneririm.

AP olarak kullanmak istemiyorum. Bridge mode zaten yasak, komple kilitli. Onların verdiği çöp cihazı denklemden çıkarmak istiyorum komple.

Eski adresimde FTTB ile böyle yapıyordum. CAT6 kablosunu direkt WAN portuna takıp kendi PPPoE bilgilerime bağlantı kuruyordum. Onların verdiği modem kutusunda bekliyordu.

Ama bu adres FTTH. FTTH'de ya ayrı ONT ya da dahili ONT cihaz söz konusu. Bana da maalesef dahili ONT'li kurmuşlar. Yani modem ve ONT tek bir cihaz. Eskisi gibi kendi modemimden çıkış yapmak için ayrı ONT arıyorum. Onların verdiğini hiçbir şekilde kullanmak istemiyorum.
Merhaba. Konuyu çözebildiniz mi ?