Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

karesi

Uzman
Bu hafta içerisinde Superonline tarafından fiber 1000 Mbps için modemi yeniledik. Oradaki adam da diyordu 1000 Mbps destekler diye ki Wi-Fi 600 Mbps alıyor ama o da kablosuz diye varsayıyorum.

Ethernet'e bağlı ve 1 gigabit destekleyen bilgisayarım Speedtest'te sabit 100Mbps alıyor. Bundan dolayı modem ayarlarına girdim ve internetin 100 Mbps gittiğini öğrendim.

1725557571688.png

Evin içinden giden Ethernet CAT5'e, bildiğim kadarıyla 1 gigabit desteği bulunuyor ve bilgisayarıma giden ise CAT 6.
Speed & Duplex ayarım Full Duplex 1 Gbps.

Sizce neden olabilir? Fikir belirtirseniz sevinirim.

Çözüm
Ethernet kablosundan kaynaklı oluyor genelde. Cat6 kablo takın elle, çözülmeli. Öncesinde ağ kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Cihazın tüm portları 1 Gbps diye biliyorum. Siz yine de LAN4 portunu dener misiniz? Ayrıca Recep hocamın dediği gibi bilgisayardan dolayı da kısıtlanıyor olabilir.

Son düzenleme:
Bu hafta içerisinde Superonline tarafından fiber 1000 Mbps için modemi yeniledik. Oradaki adam da diyordu 1000 Mbps destekler diye ki Wi-Fi 600 Mbps alıyor ama o da kablosuz diye varsayıyorum.

Ethernet'e bağlı ve 1 gigabit destekleyen bilgisayarım Speedtest'te sabit 100Mbps alıyor. Bundan dolayı modem ayarlarına girdim ve internetin 100 Mbps gittiğini öğrendim.

1725557571688.png

Evin içinden giden Ethernet CAT5'e, bildiğim kadarıyla 1 gigabit desteği bulunuyor ve bilgisayarıma giden ise CAT 6.
Speed & Duplex ayarım Full Duplex 1 Gbps.

Sizce neden olabilir? Fikir belirtirseniz sevinirim.
Alt yapı destekliyor mu?

Ethernet kablosundan kaynaklı oluyor genelde. Cat6 kablo takın elle, çözülmeli. Öncesinde ağ kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Recep hocamın dediği gibi sıkıntı kablo ile alakalıymış. Evin içinden geçen 5e'e 6 takıyordum ve 100mbps geliyordu. Direkt modeme bağlantı yaptığımda 1000mbps alabildim buyuk ihtimal odama direkt ethernet çektirecem. Sağolun.