Keystroke

Üyecik
Sevgili Arkadaşlar,

TTnet şirketi 2 hafta önce 1000 Mbps interneti bağladı ve 1 hafta boyunca bu hizmeti aldım. 2 bilgisayarım bulunmakta ve Cat7 ile modeme bağlanıyor. Dediğim gibi, 1000 mbps hızı gördüm. Sonra 100 Mbps hıza sabitlendiğini farkettim ve modemin içerisine girince aşağıdaki görüntüyü farkettim. Modem iki LAN'ı da 100 Mbit/sn sınırlamış. Nereye baktıysam bunu 1000 mbps çekmeyi göremedim. Desteğinizi rica ederim.

Not: Sürücüler güncel. Kablolar Cat7, modeme giden kablo Cat6.
Güncel Not: Elimde bulunan Tp-link routera bağlayarak modemi oradan kablolu pclere internet aktardım ve 1000 aldım ama odada 2 modem olmasına gerek yok. O yüzden ricam varsa çözümü bana iletebilir misiniz ?

1747562350583.webp

Son düzenleme:
Sevgili Arkadaşlar,

TTnet şirketi 2 hafta önce 1000 Mbps interneti bağladı ve 1 hafta boyunca bu hizmeti aldım. 2 bilgisayarım bulunmakta ve Cat7 ile modeme bağlanıyor. Dediğim gibi, 1000 mbps hızı gördüm. Sonra 100 Mbps hıza sabitlendiğini farkettim ve modemin içerisine girince aşağıdaki görüntüyü farkettim. Modem iki LAN'ı da 100 Mbit/sn sınırlamış. Nereye baktıysam bunu 1000 mbps çekmeyi göremedim. Desteğinizi rica ederim.

Not: Sürücüler güncel. Kablolar Cat7, modeme giden kablo Cat6.
Güncel Not: Elimde bulunan Tp-link routera bağlayarak modemi oradan kablolu pclere internet aktardım ve 1000 aldım ama odada 2 modem olmasına gerek yok. O yüzden ricam varsa çözümü bana iletebilir misiniz ?

Eki Görüntüle 148892
Wan portu 1000 Mbps buluşmuş ancak diğer lan portları 100 ile sınırlı kalmış bunun birkaç sebebi var. ethernet üstünde ki 8 pinin 1 pini bile karşılıklı buluşmaz ise 100 Mbps düşer. modemin üzerinde ki ethernet pinlerini bir kontrol edin çöken ezilen düzgün durmayan var mı. Modem içerisinde lan portlarının hızını ayarlayabileceğiniz bir menü var mı ona bakın. başka sebebi yok.

Selam, güncel notta yazdığım gibi aynı cat7 ile router üzerinden 1000 alıyorum. Modem içerisinden düzeltilmesi kalıyor geriye fakat daha önce ttnet verdiği tp-link modeminden yapılması kolaydı fakat bu huawei başka bir dünya arayüzü bilerek kötü yapılmış sanki internette hiçbir data yok. ttnet teknisyenleri tabi ki bilmiyor o yüzden buradan destek almak istedim.

Güncel Bilgi: Router'dan aldığım 1000 mbps birkaç saat sonra tekrar 100 mbps sabitleniyor. Modem yazılımında kontrol ettim sınır yok. Lan değiştirince tekrar 1000 oluyor ama birkaç sonra yine 100 bu nasıl bir saçmalık anlamış değilim. @Recep Baltaş var mı bir fikrin :(

Son düzenleme: