Check Engine

Becerikli
Makaleler
1
Arkadaşlar modemi her gece yatmadan önce kapatıyorum hem gereksiz çalışmasın hem de baş ağrısı çekmemek için radyasyondan ötürü. Sizce zamanla zarar verir mi modeme? Modemim Huawei LG8245x6-50 100 Mbps fiber modem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine de baş ağrısı çektiğimi hissediyorum sabah uyanınca modem açıkken, hem de gereksiz çalışıyor diye kapatıyorum.

Sabahki baş ağrısı çoğu zaman uykusuzluk, havasız oda, gece ekrana bakma, stres ya da ters yatmaktan oluyor ya. Modem açıksa insan ister istemez onu sebep sanıyor. Plasebo etkisi aslında.

Ya aslında ben kapatmıyorum da ailem bu konuda hassas davranıyor gece yatarken kapatıyor ondan merak etmiştim zarar verip vermeyeceğini modeme.

Modemi kapatmanızın tek gerçek faydası elektrik faturasını biraz düşürmesidir. sağlık açısından bilimsel olarak ekstra bir kazancı ya da kaybı yok.

Gece modemi kapatmanın modeme vereceği tek zarar zamanla açma kapama tuşundan kapatıyorsanız o düğmenin zarar görmesi olur bence. Diğer türlü gereksiz çalıştırmamanız illaki modemin üzerindeki tüm komponentlerin sağlığını uzatacaktır. Ama açık kalmasının veya açıp kapatmanın da modem üzerinde bir sorun açacağını zannetmiyorum. Benim OpenWrt kurulu modemim kendini her sabah 6'da restart edecek şekilde ayarlı mesela.