bu bilgileri gönderirsen yardımcı olabilirim.

Tabii,

1766841737615.webp

1766841760812.webp

1766841771281.webp

Modem yapılandırmaları tam istediğimiz gibi. Sorunu anladığımı düşünüyorum windows ağ yapılandırması için bazen ekstra uygulamalara ihtiyaç olabiliyor sistem ip dağıtımı yapamadığı için bağlantı kuramıyor bu yüzden işlemler gerçekleşmiyor.

Uygulamayı açmadan önce ethernet portunun özelliklerine girip internet protokolü sürüm 4 olan bölümde yapılandırmaları yapman gerekiyor

1766847039426.webp

Bu şekilde yapılandırma yaptıktan sonra uygulamayı açıp gerekli işlemleri tamamla.

Daha sonra işlemi gerçekleştirecektir sonrasında uygulamayı kapatıp tekrardan otomatik ip adresine geçiyorsun işlemler tamamlanmış oluyor.

Bu şekilde başarılı olacağını düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• 1766847143777.webp
    1766847143777.webp
    57,3 KB · Görüntüleme: 192
Merhaba, bende de Telekom modeminden var. Dediğiniz şekilde bağlantı yapmayı denedim, uygulamanız modemi görmüyor. Nerede hata yapıyoruz acaba?

İşlemleri tekrar kontrol ettim ve benzer durumu bende yaşadım işlemin olmamasının nedeni işlem yapacağız adresten hiçbir bilgi gelmemesi. Çözüm için modemdeki tüm kabloları çıkarıp sıfırlamanız gerekiyor hiçbir dsl ve wan girişinden bağlantı almaması gerekiyor. Daha sonra işlemleri tekrarlayın olacaktır tüm işlemler bittikten sonra tekrar bağlantı işlemleri ve ayarlarınızı yapabilirsiniz.

@Ferdi Burak , Tüm yönlendirmelerinizi uyguladım ancak modemle WAN üzerinden bağlantı kuramıyorum. Zaten ne yaparsam yapayım modemi resetleyemedim, içerde geçmiş yapılandırmalar tarihle görünüyor, internet ayarlarında kullanıcı adı ve şifre yazıyor falan. Çok uzun vakit harcadım, güvenlik duvarları antivirüs devre dışı bırakma vs hepsini denedim ancak olmadı...

Sorunun kaynağını tespit ettim bilgisayarımın ağ yönetimini basitleştirmek ve uygulama içerisinde çalışması için npcap uygulamasını indirdim ve yükledim fakat bilgisayarımda yüklü olduğu için fark etmedim bu uygulama olmadan ağ yönetimi yapamadığı için işlemlerde ilerlemiyor gerekli güncellemeleri yapıyorum global bir uygulama yapmaya çalışıyorum fakat her modelde işlemler farklı olduğu için süreç uzuyor. Uygulamanın çalışabilmesi için NPCAP uygulamasının yüklemelisiniz.
Gecikme için üzgünüm fakat sorunsuz bir şekilde ilerlemeye çalışıyorum bu yüzden işlemler zaman alıyor.

Sorunun kaynağını tespit ettim bilgisayarımın ağ yönetimini basitleştirmek ve uygulama içerisinde çalışması için npcap uygulamasını indirdim ve yükledim fakat bilgisayarımda yüklü olduğu için fark etmedim bu uygulama olmadan ağ yönetimi yapamadığı için işlemlerde ilerlemiyor gerekli güncellemeleri yapıyorum global bir uygulama yapmaya çalışıyorum fakat her modelde işlemler farklı olduğu için süreç uzuyor. Uygulamanın çalışabilmesi için NPCAP uygulamasının yüklemelisiniz.
Gecikme için üzgünüm fakat sorunsuz bir şekilde ilerlemeye çalışıyorum bu yüzden işlemler zaman alıyor.
Selamlar, ben uygulamayı başlattığımda verdiği hata mesajını yakalayıp npcap indirip kurmuştum. Denemelerimi bu halde yaptım ama yine de çalışmadı bende, böyle bir case de var maalesef. Asıl seni uğraştırıyoruz hocam, benim açımdan sorun değil yeter ki çözelim hepimize faydası olsun. Diğer arkadaşlar da denesin bakalım belki bana özel bir durumdur.