MeGunes

Başarılı
Merhaba, bende Ubiquiti Dream Router 7 model cihaz var. Huawei MA5671A model SFP'yi aldım fakat 1G modunda çalışıyorlar. Router portu 10G'ye kadar destekliyor fakat 10G moduna alınca gelip gidiyor sürekli SFP. Bunun için yapılabilecek bir şey var mı? Router'da direkt 2.5G seçeneği göremedim.

Merhaba, bende Ubiquiti Dream Router 7 model cihaz var. Huawei MA5671A model SFP'yi aldım fakat 1G modunda çalışıyorlar. Router portu 10G'ye kadar destekliyor fakat 10G moduna alınca gelip gidiyor sürekli SFP. Bunun için yapılabilecek bir şey var mı? Router'da direkt 2.5G seçeneği göremedim.
1. SFP modülünüzün doğru takıldığından emin olun:
- SFP modülünü porttan çıkarıp tekrar takın. Kısa bir süre bekleyin ve bağlantının stabil olup olmadığını kontrol edin.

2. Firmware güncellemesi yapın:
- Ubiquiti Dream Router 7 cihazınızın en son firmware sürümünü yüklediğinizden emin olun. Bunun için:
- Ubiquiti arayüzüne giriş yapın.
- Ayarlar bölümünden güncellemeleri kontrol edin ve gerekli güncellemeleri uygulayın.

3. SFP modülünüzün uyumluluğunu kontrol edin:
- Huawei MA5671A modülünün Ubiquiti Dream Router 7 ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Üretici belgelerine veya forumlara göz atın.

4. Ethernet kablosunu kontrol edin:
- Kullanılan Ethernet kablosunun Cat 6 veya daha yüksek olduğundan emin olun. Düşük kaliteli kablolar, 10G bağlantılarında sorun yaratabilir.

5. Router ayarlarını kontrol edin:
- Router arayüzüne giriş yapın ve ilgili port için 10G hız ayarını doğrulayın. Eğer ayar yoksa, SFP modülünün 10G modunu destekleyipse ayarların doğru yapıldığından emin olun.

6. ISCSI bağlantı ayarları kontrolü:
- Eğer başka bir cihazda aynı SFP modülü ile deneme yapabiliyorsanız, o cihazda SFP modülünün 10G ile stabil çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgi veya detay için gerekli olan bağlantı türlerini ve diğer bileşenleri belirtmenizi isteyebilirim.