- Makaleler
- 7
Hissetmeniz biraz muhtemel olabilir belki. 14PM, Geekbench 6 Single'da 1890 puan yapmisken Kirin 9000S 1337 puan yapmis. 3DMark Wild Life testinde de 3000 kusur puan fark var olarak gozukuyor. Genel olarak 1440p modunda calisan bir S22 Ultra'ya yakin gibi gozukuyor performansi, tabii GPU olarak biraz geride bile olabilir. Performans farki ''devasa'' mi olur bilemiyorum ancak GPU odakli seylerde hissedilebilir olacagi biraz belli gibi.Bildiğiniz üzere bu cihazın işlemcisi Kirin 9000S. SD 888+ denginde bir işlemci diye biliyorum. 14 Pro Max ile birlikte kullanacağım ama bir telefonu kapatıp diğerine geçince, arada devasa bir performans farkı hissedeceksem almak istemem.
Bu tur islerde ve e-Football gibi oyunlarda sorun yapacagini zannetmiyorum zira e-Football Mobile o kadar da agir degil ancak daha agir oyunlarda sorun yapabilir.Arama yapmak, müzik dinlemek, maillere bakmak, Chrome'da gezinmek ve e-Football gibi birkaç orta ağırlıkta oyun oynamak için kullanacağım.
Oyunsuz bu kadar ekran suresi rahat yapar diye dusunuyorum. Tabii P60 Pro'dan yola cikarak bunu soyluyorum zira GSMArena pil testi yapmamis ornegin Mate 60 Pro'ya.Oyunsuz minimum 8 saat ekran süresi benim için çok önemli.
Velhasıl, bu telefon benim ihtiyaçlarımı karşılar mı, almalı mıyım?
Acikcasi Huawei telefonlarin asil parladigi kamera konusuyla cok isiniz yok gibi duruyor. Daha cok EMUI icin aliyorsunuz gibi duruyor. Bence Mate 60 Pro icin YD ugrasina girmeye pek gerek yok. Turkiye'den P60 Pro almaniz daha mantikli gibi duruyor. P60 Pro ile Mate 60 Pro'nun arasindaki farki telefoto kamera disinda hissedeceginizi bile dusunmuyorum zira farklari az zaten.
Magic6 Pro ustte denildigi gibi kesinlikle cok daha iyi olur ancak EMUI rahatligi bambaska bir sey, alisan birini vazgecirmemiz zor. MagicOS'in de pek arkada kalir yonu yok acikcasi ancak siz EMUI kadar iyi oldugunu dusunmuyorsaniz, soz yok tabii.Diğer seçeneklerim; Magic6 Pro, S24 Ultra ve 15 Pro Max. Büyük önceliğim Huawei. bu tarafta kriterlerimi karşılayacak bir cihaz bulamazsam bunlara da bakabilirim.
P60 Pro yerine duz Pura 70 de dusunulebilir. Gerci o cihazda da Kirin 9000S1 oldugu icin Mate 60 Pro ile ayni SoC handikaplarina sahip, daha guncel bir cihaz, 5G destei var ve telefoto kamera olarak Mate 60 Pro'ya daha yakin diye bir alternatif olarak soyleyeyim dedim. Tabii P60 Pro biraz daha rahat bir tercih.