Huawei Matebook 13 2020 laptopta Windows 11 24H2 kullanıyorum. En son geçen yıl olduğunda formatlayıp kurtulmuştum. Şimdi tekrar başladı. SSD veya RAM takviyesi yapmadım cihaza.

Minidump Dosyaları: https://www.mediafire.com/file/3etju013u0rmlr1/klas%C3%B6r.zip/file
5 kez mavi ekran almışsınız. Bana daha çok işlemcide sorun var gibi geldi, BAD_POOL_CALLER hatası var. Çok tecrübeli değilim ama CPU sorunu gibi. Thread ile alakalı çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmıyorum. Güncel. Kendi sitelerinden. Eminim.
Ben genellikle birden fazla dump dosyası olunca teker teker uğraşmak yerine dump dosyalarının analizini ChatGPT ile paylaşıyorum. Kendi deneyimlerim göre oldukça iyi sonuçlar çıkardığını söyleyebilirim. Eğer denemek istersen çıktıları ekliyorum.

Bad Pool Caller (0xC2) için:
  • Ekran kartı sürücüsünü DDU ile tamamen kaldır, en güncel versiyonunu temiz kur:
  • BIOS güncel değilse güncelle.
  • Üçüncü parti güvenlik yazılımları varsa kaldır ve Windows Defender’a geçici olarak dön.
Kernel Heap Corruption (0x13A) için:
  • Bellek testini kesinlikle yap: Windows Memory Diagnostic veya memtest86
  • Eğer RAM’e overclock yaptıysan, varsayılana döndür.
  • Yazılım hatası kaynaklıysa:
    • UAC sanallaştırması açık sistemlerde luafv.sys hatası olabilir. Geliştiriciysen UAC'i devre dışı bırak.
    • Eğer sistemde eski bir antivirüs / güvenlik aracı varsa kaldır.
  • Güncel olmayan sürücüler de bu tip heap çakışmalarına neden olabilir. Aygıt yöneticisinden hepsini kontrol et.

Ekran görüntüsü 2025-05-15 235620.webp