Omni Man

Başarılı
Merhaba,

Bu iki saat arasında kaldım. Neden Huawei derseniz safir ekran ve titanyum kasa üstüne Apple Watch'a göre daha uygun fiyatlı olması. Dezavantajı tam anlamıyla Apple Watch ve iPhone arasında olduğu gibi mükemmel bir uyum içerisinde olmamaları. Apple'ın o ion-x denen ekranı ve alüminyum kasası daha önce bende kötü anılar bıraktı, ekran koruyucu takmak basmayı zorlaştırıyor ve kötü görüntü çıkartıyor.

Aklıma takılan birkaç nokta var, öncelikle Huawei'in sensörleri ne derecede doğru ölçüm yapabiliyor? Elbette bir tıbbi cihaz doğruluğu beklemiyorum ancak cihazın sabah kalktığımda rastgele bir grafik çizmesi yerine daha tutarlı ve doğru bir grafikle bana gerçeğe en yakın sonuçlar vermesini isterim. Kimi yerlerde Huawei'in TruSleep teknolojisinin iyi çalıştığını hatta gün içerisinde şekerlemeleri bile algıladığını, Apple Watch gibi sürekli uyku odağını (Odak açmadan da kullanılıyor ancak bazen ölçümler sapıtıyor, ya detayları veremiyor ya da eksik ölçüyor gibi) açmadan ölçüm yapabilmesi gibi avantajlarını okudum. Bazı yerlerde de Huawei'in inanılmaz saçma grafikler çıkardığını okudum.

Sorum şu; gerek uyku, gerek adım, gerek nabız gibi temel sağlık ölçümlerini bu iki cihazdan hangisi daha doğru yapabiliyor, kullananların yorumlarını beklerim.

Saat konusunda Apple, Huawei'nin eline su bile dökemez. İkisini de kullanan, şu an da GT5 Pro kullanan birisi olarak kesinlikle Huawei. Ölçümlerin hepsinde de daha dakik ve hassas.

Huawei Watch Gt 6 kullanıyorum 1 haftadır. Haftanın 5 günü spor salonuna gidiyorum. Hem işte hem sporda gayet tatmin etti. Pro modeli gibi safir cam değil ve ekran koruyucu taktım. Dokunmatikte sıkıntı çıkarmadı. Ayrıca maksimum 3000 NIT parlaklığı sayesinde ekran koruyucu ile parlaklık dezavantajı yaşamadım.
Ek kordon ve diğer ekipmamlarla birlikte tam set yaptım:
Pro modeline göre eksikleri:
Cam safir değil, EKG sensörü yok, kasa titanyum değil paslanmaz çelik.

Kahverengi modelini seçtim çünkü diğer iki renkte kasasında da renk desenler var, haliyle farklı renk kordon ve saat temasında sırıtabilir. Kahverengi kordonlu modelin kasası metal renkli, yani her renk kordon ve saat temasına uyar.

Huawei'nin (tüketici olarak) bana göre açık ara pil farkı dışında sıyrılabilen bir özelliği yok. iPhone kullanan ve bu bağlamda gerçekten akıllı saat deneyimi arayan biri olarak Apple Watch 11 tercih ederdim. Alüminyum malzemesi biraz korkutuyor, çizilmeye karşı daha hassas olabilir. Bu biraz da sizin nerede ve hangi amaçla kullanmanıza göre değişir.

Ekosistemin parçası olmasının yanı sıra, telefonum ve saatimle her şeyi yapmak isterdim. Bu arada Watch 11'i eylül ayından bu yana kullanıyorum. Cam ve kasa üzerinde kılcal çizik dahi bulunmuyor.