Türksat Kablonet kullanıyorum. TT gelip VC220-G3u modemle kurulum yaptı ama modem hem çok eski hem de sürekli Wi-Fi kopması sorunu yaşatıyor. Neyse bende bu HUAWEI WiFi BE3 Pro cihazı aldım. Kurulum, internette araştırdığım kadarıyla ana modemden LAN portundan bir kablo ile cihazdaki herhangi bir porta takılınca direkt bağlantısının sağlanıyormuş ki bende böyle yaptım. Aldığım Router cihazdan bir kabloyu PC'ye bağladım, arayüz kurulum ekranı açıldı. Kurulum aşamalarında ilerlerken PPPoE seçeneğinden ilerlemem gerektiğini öğrendim, bastım ve servis sağlayıcının verdiği ID ve Pass bilgilerini girip 35 VLAN rakamını da girdim (modem arayüzünden baktım 35 ile bağlanıyor TT modem) ve son olarak VLAN onayını verdim. Ama sonraki aşamaya geçmiyor, "WAN kablosunu doğru porta takın ya da ana modemi resetleyin" vs. gibi uyarılar veriyor. PPPoE ile değil de DHCP ile ilerlemeyi denedim ama aşamaları tamamladığımda internet bağlantısı tamamen kırmızıya dönüyor cihazda. İlk defa Router cihazı kuruyorum, normalde PC işlerinden anlarım ama ağ odaklı ürünlerle çok haşır neşir değilim. Uzun oldu ama okuyup yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.
NOT: Gün içinde çalıştığım için sadece 20 ile 23 arası okuyabilirim mesajları.
DHCP moduyla ağ genişletme biçiminde bağlantıyı yaptım. PPPoE ile direkt modem özelliklerini devredemedim WAN hatası veriyor. Sorunum kalmadı böyle kullanırım. Konuyu kapatabilirsiniz.Türksat Kablonet kullanıyorum. TT gelip VC220-G3u modemle kurulum yaptı ama modem hem çok eski hem de sürekli Wi-Fi kopması sorunu yaşatıyor. Neyse bende bu HUAWEI WiFi BE3 Pro cihazı aldım. Kurulum, internette araştırdığım kadarıyla ana modemden LAN portundan bir kablo ile cihazdaki herhangi bir porta takılınca direkt bağlantısının sağlanıyormuş ki bende böyle yaptım. Aldığım Router cihazdan bir kabloyu PC'ye bağladım, arayüz kurulum ekranı açıldı. Kurulum aşamalarında ilerlerken PPPoE seçeneğinden ilerlemem gerektiğini öğrendim, bastım ve servis sağlayıcının verdiği ID ve Pass bilgilerini girip 35 VLAN rakamını da girdim (modem arayüzünden baktım 35 ile bağlanıyor TT modem) ve son olarak VLAN onayını verdim. Ama sonraki aşamaya geçmiyor, "WAN kablosunu doğru porta takın ya da ana modemi resetleyin" vs. gibi uyarılar veriyor. PPPoE ile değil de DHCP ile ilerlemeyi denedim ama aşamaları tamamladığımda internet bağlantısı tamamen kırmızıya dönüyor cihazda. İlk defa Router cihazı kuruyorum, normalde PC işlerinden anlarım ama ağ odaklı ürünlerle çok haşır neşir değilim. Uzun oldu ama okuyup yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: