Josh

Uzman
Cihaz
Huawei Y6P Med LX9N
Evde eski bir telefon var Huawei Y6P. Genel olarak çok kasıyor ve yavaş bayağı. Instagram'da video kaydırırken bile kasıyor. Bu telefona hangi Custom ROM kurabilirim ve nasıl kurabilirim? Hiçbir bilgim yok ROM hakkında. Yardımcı olursanız sevinirim.

Direk özel bir Custom ROM bulamadım fakat GSI ROM kurup başarılı olanlar var lakin GSI ROM ne kadar adamakıllı çalışır orası belli değil.
O telefonu GSI ROM'un kurtaracağını da fazla sanmıyorum sonuçta donanımsal mal ortada. Eğer kasmasın diye yapacaksan çok ümitlenme he deney faresi olarak kullanırım dersen neden olmasın. Cihazın performansı muhtemelen Redmi 9C ile hemen hemen aynı ve 9C, A02'den sonra kurcaladığım en berbat telefonlar listesinde başları çekiyordur.

Direk özel bir Custom ROM bulamadım fakat GSI ROM kurup başarılı olanlar var lakin GSI ROM ne kadar adamakıllı çalışır orası belli değil.
O telefonu GSI ROM'un kurtaracağını da fazla sanmıyorum sonuçta donanımsal mal ortada. Eğer kasmasın diye yapacaksan çok ümitlenme he deney faresi olarak kullanırım dersen neden olmasın. Cihazın performansı muhtemelen Redmi 9C ile hemen hemen aynı ve 9C, A02'den sonra kurcaladığım en berbat telefonlar listesinde başları çekiyordur.
PostmarketOS denenirse güzel bir homeserver olabilir. Şu Wi-Fi'ı halletsem kobe2 cillop gibi olacak, aynısını yaparız.

Kaeru ile patchleyip GSI kuracaksınız. Ne kadar zor? Cihazın içini açmanız lazım. Açabilirseniz yardımcı olurum.
Sonrasında kaeru portlamam lazım. Perşembeye anca.

Hocam hiçbir şey anlamadımda cihazı acarım o sıkıntı değil

Telefonda Google olsun yeter bir de akıcı olsun

Pek normal :DDD. Bugün geç saat oldu, yarın müsaitseniz cihazın içini açtığınızda yapılacak birkaç şey var. Onu yaparız.
Hocam, mesajı düzenlemişsiniz galiba. Ben normal açmadan bahsediyorduk sandım. İçini nasıl açarım bilmiyorum ve yanlış bir şey yaparsam komple gider telefon. Dedemden kalma zaten, bozulmasın aman.

Hocam, mesajı düzenlemişsiniz galiba. Ben normal açmadan bahsediyorduk sandım. İçini nasıl açarım bilmiyorum ve yanlış bir şey yaparsam komple gider telefon. Dedemden kalma zaten, bozulmasın aman.
Ben saç kurutma makinesiyle ısıtabildiğim kadar ısıtıp bıçakla (önermiyorum) açmıştım tabletimi.
He bu işlemde aldığınız bir 3 risk falan var :D Seçim size kalmış.
Sorumluluk kabul etmiyorum.

Ben saç kurutma makinesiyle ısıtabildiğim kadar ısıtıp bıçakla (önermiyorum) açmıştım tabletimi.
He bu işlemde aldığınız bir 3 risk falan var :D seçim size kalmış.
Sorumluluk kabul etmiyorum.

Hiç bilmeyen biri yapmamalı bence telefonu çöp etmesi bir Flex'e bakar zaten tamirine değmeyecek bir cihaz :D