Thanos

Üstün
2026'da YKS ve KPSS'ye girmeyi düşünüyorum. YKS'ye EA'dan hazırlanıyorum ve YKS'den seçebileceğim iki bölüm var: Biri psikologluk, diğeri hukuk. Psikologluk düşünüyordum ama maaşları düşük, devlete alımı yok, işsizlik oranları tavan. Kuzenim Sakarya Üniversitesi psikolog mezunu, 25k maaş alıyormuş. 4 sene okuyup 25 bin alacağıma, düz memur olurum 60-70 alırım; daha iyi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Düz memur 60 70 almıyor bu arada. 40k falan alıyorlar. 60 70 alabilmen için uzun süre hizmet etmiş olmanız lazım. Memurluğun en iyi tarafı aşırı rahatsın ama atamaları uzun sürüyor. Sınav girip açıklandıktan sonra 1 sene içinde anca atama yapıyorlar. Bir de üstüne atanmayı bekleyecen. EA üzerinden hukuk okuyup devlete yerleşebilirsiniz. Size kalmış bir şey, gelecekte mutlu olacak mısın, işi sevecek misin tamamen sana bağlı.

Düz memur 60 70 almıyor bu arada. 40k falan alıyorlar. 60 70 alabilmen için uzun süre hizmet etmiş olmanız lazım. Memurluğun en iyi tarafı aşırı rahatsın ama atamaları uzun sürüyor. Sınav girip açıklandıktan sonra 1 sene içinde anca atama yapıyorlar. Bir de üstüne atanmayı bekleyecen. EA üzerinden hukuk okuyup devlete yerleşebilirsiniz. Size kalmış bir şey, gelecekte mutlu olacak mısın, işi sevecek misin tamamen sana bağlı.
Hukuk alımları devlette zor hocam, devlette çalışan akrabam var 70 belki abartıdır haklısınız ama 60 alıyorlar. Seneye 70 olur.

@Şişman Adam Hukuk konusunda en iyi bilgiyi siz verirsiniz hocam, aydınlatırsanız sevinirim.