Rehber HX serisi işlemciler ve Lenovo LOQ cihazlar hakkında bilinmesi gerekenler

UV'yi TS'den yapmanın manası yok çarpan kilidi açık cihazlarda. Intel XTU üzerinden yapmak çok çok daha mantıklı.
O da var, İntel güncelleme aldığında o UV kalkıyor mu acaba hiç denk geldiniz mi ? Merak ettim.

BIOS versiyonu NECN41WW. Bir şey yapmama gerek var mı?

O da var, İntel güncelleme aldığında o UV kalkıyor mu acaba hiç denk geldiniz mi ? Merak ettim.
Dogrudan deneyimlemedim hocam. Mikrokod güncellemesinden sonra UV muhtemelen gidecektir.
Bir mikrokod güncellemesi icermeyen BIOS güncellemesinden sonra da ayarlar yüksek ihtimalle sıfırlanır. Bunlardan haberdar olmanız gerekir.

BIOS versiyonu NECN41WW. Bir şey yapmama gerek var mı?
Güncel sürüm ise size kalmış. 0x129 kodlu mikrokodunun daha da günceli var (Asus örnek olarak yapıyor) ama henüz Lenovo tarafından yayınlanmadı.
İsterseniz 3. parti uygulamalarla güncelleyebilirsiniz ama bu çok gerekli değil. İlerleyen vakitlerde bunun da konusunu açabilirim.

Mikrokodla falan alakası yok diğer cihazlar niye çatlamıyor. 12450HX'in eti ne budu ne Lenovo'nun rezilliği.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eti ne budu ne diyorsun, PL2 limitine baktın mı hiç işlemcinin?
100W'a kadar çekmesi lazım W çekişi çok kuvvetli bende var. PL2 limitini bilmiyorum bendeki H modeli çünkü. Ekran kartı 100W çekiyor zaten 100W çeken işlemci yapmışlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
100W'a kadar çekmesi lazım W çekişi çok kuvvetli bende var. PL2 limitini bilmiyorum bendeki H modeli çünkü. Ekran kartı 100W çekiyor zaten 100W çeken işlemci yapmışlar.
Neyi kuvvetli,piyasadaki en zayıf işlemci 4 çekirdek islemcide bile sorun cikariyosa sorun mikrokod falan degil,zaten laptop tarafinda i9larin küçük kısmı harici oksitlenme sorunu yok abartmissiniz.Battery drain,bi de bu sorun loqlara yaklasmamak icin yeterli sebep.

Hindistan'da yazlari hava 50 derece oldugu icindir. Zaten ulkeye ozel anakart ureten bir manufacturer da bulunmuyor bildigim kadariyla. Hindistan'a ne gidiyorsa Turkiye'ye de o geliyor %90 ihtimalle.
Urunler farklı hocam, oradakilerle bizdeki cihazların farkları var. Mesela bazılarında QHD ekran falan da olabiliyor, ekran mat olmayabiliyor. Anakart da öyledir.

Aslinda bunu yapan tek Lenovo değil, Xiaomi de öyle yapıyor telefonlarda vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…