@4323 , ne yapayım hocam rahat olmayayım da
, hayatı bir laptop için dar edemem ya.. Kaç tane laptop geldi geçti elimden, bu da gelip geçecek illaki. Önlemini al, mikrokod güncellemelerini yap. Tamam, bu kadar. Ben en büyük kumarı oynadım zaten, LOQ'a güvendiğimden alabileceğim en yüksek varyantını aldım. i7 13650HX, 4060. 123W ekran kartı, 157W da işlemci. Bu kumarı oynarken en çok EU ürünlerinde olmadığına inandım ki, zamanında forumda da böyle belirtildi. Zaten önümde 3 seçenek vardı, Victus 16, LOQ veya Dell G15, G16. LOQ bu 2 bomba misali arkadaştan şu haliyle bile daha güvenli olduğundan onu kullanıyorum. Bilirsiniz, Dell cihazlarda 30W ekran kartı sorunu var. Victus'larda da hall sensör sorunu var. Normalde benim aldığım özellikteki cihazlar genelde Aorus olur, bilirsiniz. Aorus 16X'te LOQ'tan pek farklı değil açıkcası, Legion 5 gibi.
Legion 5 15IRX9 ile LOQ 15IRX9 birbirinin kopyası cihazlar gibi zaten, tek farkı 140W olmasıydı sanırsam Legion 5'te. Haricinde kasa kalitesi, ekran, batarya vs hep aynı. LOQ'ta RAM daha iyiydi sadece.
Bir de elektronik işi şans ya, arkadaşımda TUF A15 var 2023 model 4050'li. Yüzde 70-80 cihazında sürücü arızası yoksa VRAM arızası var. Ekranı bir anda beyazlaşıyor ve mouse hareket edince düzeliyor falan. Yine bir tanıdığım A15 2020'de anakartını teslim etti.
Biz 3 arkadaş LOQ aldık, şuan hiçbirimizde sorun yok. Benle aynı cihazı olan arkadaşa devamlı güncel tutmasını öneriyorum. 2024 cihazlarında zaten sorun çok daha az.