Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,

Bugün sizlere hypervisör ile ilgili birkaç bilgi aktarmaya çalışacağım. Çoğumuz aslında bunun ne olduğunu biliyordur diye düşünüyorum. Bazı insanlar bunu indirince "Hacker senin bilgisayarını mı ele geçirecek? Ne yapsın senin bilgisayarını?" diye cevaplar alabiliyoruz. Aslında çoğumuz küçüklüğünden beridir bazı kullanıcılar Torrent ile büyümüş. İnternet kafelerden yeri geldi korsan oyunu flash belleğe atıp eve bir sevinçle gelip o oyunu oynardık.

Hypervisör aslında hemen hemen yeni bir gruptur. Çoğu Torrent sitesinde görürsünüz. Bu bağlamda sağlam ve güvenilir kaynaklardan indirmek her zaman sorun yaratmaz. Fakat bazı kullanıcılarımız "Amaaan ne olacak, hacker ne yapacak bilgisayarı mı?" diyerek onu indirip bazı kullanıcılar sorunsuz oynuyor ama siz tabii arka planda neler olduğuna dair bilgi sahibi değilsiniz.

Farkındaysanız hypervisör ile herhangi bir oyun eklendiği zaman, Torrent sitesine eklenir. Daha sonrasında zaman fazla geçmeden oyunu kaldırıyorlar. Gelelim hypervisörün ne olduğuna.

Siz herhangi bir kaynaktan bu gruptan X bir oyunu indirdiniz, bu oyun Resident Evil Requiem olsun. Bunu indirdikten sonra oyunu oynamak için gerekli güvenlik duvarlarını tamamen devre dışı bırakmanız gerekiyor. Ayrıca oyuna giriş yaptığınızda tamamen BIOS ayarını otomatik olarak ayarlıyor ve kişisel bilgisayarınıza yetkisiz erişim sağlıyor. Bilgisayarınızda önemli banka bilgileri, şifreler vs. varsa otomatik o grubun ellerine geçebiliyor. Bazı kullanıcılar bunu göz ardı ederek, "Bir şey olmaz" mantığı ile indirip karşıdaki gruba bilgisayarı hediye etmiş oluyor.

Her zaman sağlam kaynaklardan ve güvenilir bağlantılardan indirin. Torrent kullanımını elbet tavsiye etmiyoruz; kişisel bilgisayarınızı her zaman doğru kullanım önemlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hypervisör'le oyunu indireceksin oyuna girerken açıcaksın oyundan çıkınca da kapatacaksın bu kadar basit aslında.

Kenarda köşede kalmış dandik bilgisayara tamamen offline kurulum yapıp oyunu USB bellek ile bilgisayara gönderip internet bağlantısı olmadan izole oynar en paranoyak adam bile, kaybedeceği şeyi biliyor en kötü senaryoda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu indirdikten sonra oyunu oynamak için gerekli güvenlik duvarlarını tamamen devre dışı bırakmanız gerekiyor. Ayrıca oyuna giriş yaptığınızda tamamen BIOS ayarını otomatik olarak ayarlıyor ve kişisel bilgisayarınıza yetkisiz erişim sağlıyor. Bilgisayarınızda önemli banka bilgileri, şifreler vs. varsa otomatik o grubun ellerine geçebiliyor.

Hyper-V emulator, VM vs. kurmak için olan bir ayar. Senin şifreni çekmek için buna ihtiyacı yok. Tüm crack uygulamaları defenderı kapattırıyor zaten. Hyper-V ile alakası ne bunun onu anlamadım?

Hyper-V emulator, VM vs. kurmak için olan bir ayar. Senin şifreni çekmek için buna ihtiyacı yok. Tüm crack uygulamaları defenderı kapattırıyor zaten. Hyper-V ile alakası ne bunun onu anlamadım?

Crack uygulamasını gerçekleştirmek için defender'ın manuel olarak devre dışı bırakılması gerekiyor. Hiç bir crack otomatik olarak defenderı kapatmaz.

Ben onu örnek olarak yapay zekaya sordum. Grupla alakalı bir şey söylemedi. Hypervisörün gerçekten ne olduğunu anlayın diye attım.
Dostum ben Hyper-V'nin ne olduğunu zaten biliyorum fakat sen bilmiyorsun. Hyper-V'nin virüs yemen ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok.

Defender'ı kapatmadan da virüs yersin. Stealer'ı fudlarlarsa defender uyarı vermez. Torrent'te virüs riski her zaman var, defender'ını kapatırsan hacklenmen normal bir şey. Hyper-V'nin tüm bunlarla hiçbir alakası yok. Torrent güvenli değildir demek yerine kendince Hyper-V falan karıştırmışsın bir şeyler. Torrent'in güvenli olmadığın herkes biliyor.

Dostum ben Hyper-V'nin ne olduğunu zaten biliyorum fakat sen bilmiyorsun. Hyper-V'nin virüs yemen ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok.

Defender'ı kapatmadan da virüs yersin. Stealer'ı fudlarlarsa Defender uyarı vermez. Torrent'te virüs riski her zaman var, Defender'ını kapatırsan hacklenmen normal bir şey. Hyper-V'nin tüm bunlarla hiçbir alakası yok. Torrent güvenli değildir demek yerine kendince Hyper-V falan karıştırmışsın bir şeyler. Torrent'in güvenli olmadığın herkes biliyor.

Hypervisor Torrent grubu hocam olayı yanlış anladınız sanırım. Bende Hyper-V'nin olduğunu biliyorum o yüzden ne olduğunu size de göstermek için yapay zekaya sordum herkes biliyordur ne olduğunu. Benim bir şey karıştırdığım falan yok. Güvenilir kaynaklardan torrent indirilirse zaten sorun yaşanmıyor. Herkes bunun bilincinde zaten. Hyper-V Hypervisor ikisi birbirine benziyor zaten.