Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba,

Bilgisayarım bu hatayı bir kereliğine verdi fakat arkasında bilgisayarım oyun ya da tarayıcımda video izlerken ekran gidip kendi kendine reset atıyor bu mavi ekranın bununla bağlantısı olabilir mi diye düşündüm sizce olabilir mi?

Bu arada bilgisayarım önceden de kendi kendine reset atıyordu herkes işlemci termal macununu yenile dedi yenilediğim halde hala oluyor.

Çözüm
Birebir aynı anakart üzerinden kontrol ettim. Ayarı görebiliyorum, BIOS sürümü 4403.

Rich (BB code):
8: kd> !sysinfo machineid
Machine ID Information [From Smbios 3.3, DMIVersion 0, Size=2476]
BiosMajorRelease = 5
BiosMinorRelease = 17
BiosVendor = American Megatrends Inc.
BiosVersion = 3802
BiosReleaseDate = 04/28/2022
SystemManufacturer = ASUS
SystemProductName = System Product Name
SystemFamily = To be filled by O.E.M.
SystemVersion = System Version
SystemSKU = SKU
BaseBoardManufacturer = ASUSTeK COMPUTER INC.
BaseBoardProduct = PRIME B450M-K II
BaseBoardVersion = Rev X.0x

CBS sekmesini kontrol etmelisin. Windows'un işlemci güç seçenekleri kısmından maksimumum güç ayarın %99 olarak ayarlayarak da kapatabilirsin...

Bunu düşürerek Turbo Boost'u devre dışı bıraktık. Bu da Ppm'in geçişlerini bir nevi kendi içinde sabitlediği için işlemcinin güç konusunda plan değişikleri yapmasını azaltıyor... Sorun devam ederse bildirebilirsin.

Hocam kusuruma bakmayın bir şey daha sormam lazım minimum güç ayarını 5 yaptım maksimum güç ayarını 99 yaptım doğru mu şu anda? son kez emin olayım da