wallywestr

Uzman

Giriş, Fiyat ve Kutu İçeriği

Merhaba, ürün kısmen yeni olduğu için çok kullanıcı yorumu yok. O yüzden 1 günlük kullanım sonrası yorum yapmak istiyorum, hem almayı düşünen arkadaşlara fikir vermiş olurum. Biraz da eski kulaklığım Blackshark V2 X kablolu versiyonla kıyaslayıp az çok kulaklığın nerede konumlandığını anlamanızı sağlamaya çalışacağım. Çok popüler olduğu için kalitesine insanlar hakim, o sayede daha net anlarsınız. Öncelikle kulaklığı 4600-5000 TL fiyata alabiliyorsunuz. Şu an Amazon'da 4649 TL. Cloud 3 Wireless ile de karıştırmayın bu güncellenmiş ve geliştirilmiş versiyonu. Kulaklığı açtığımızda kulaklığın kendisi, 2.4 ghz dongle'ı ve o dongle için USB-A dönüştürücü, şarj kablosu ve taşıma kılıfı gibi bişey çıkıyor.

Pil Ömrü ve Yazılım (DTS-X)

Kulaklık 120 saat pil süresi vaad ediyor ve bu çoook uzun bir süre. Kullandığım süre içinde de pili neredeyse hiç azalmadı. Kendi driver uygulaması var; oradan güncellemeleri yapabilir, EQ ayarı yapabilir, pili görebilir ve DTS-X Spatial Sound'u açabilirsiniz. DTS-X Spatial Sound ne derseniz, araştırdığımda ses kasmayı kolaylaştıran bir şey olduğu yazıyordu. Denediğimde ses seviyesini çok yükselttiğini ve garipleştirdiğini gördüm. Normal zamanda bence kesinlikle kullanılmaz çünkü video vs. izlerken garip bir derinlik katıyor. Oyunda ise kişiye bağlı diyeyim; gerçekten adımları çok çok daha net ve yüksek duyuyorsunuz ama çok benlik değildi açıkçası. Ben normal halini tercih ettim ama FPS oynayanlar oyun içindeyken açmayı kesinlikle denesin derim.

Ses Kalitesi

Ses kalitesine gelirsek, 53mm sürücüler kullanılmış. Açıkçası aşırı bildiğim şeyler değil, kulaklığı da oyun için kullandım ama performansı beni üzmedi. Blackshark V2X'e göre biraz daha farklı ama daha kötü veya daha iyi diyemem sadece memnun eder diyebilirim. Ses yüksekliği bence çok yüksek ancak ben genelde bilgisayardayken kulaklıklarımı aşırı yüksek seste kullanmıyorum onu da ekleyeyim. Kulaklığı 36-40 ses aralığında kullandım bana yetti. Yüksek ses seven arkadaşları da fazlasıyla memnun eder diye düşünüyorum.

Mikrofon Performansı

Gelelim beni en çok üzen kısma, yani mikrofona. Şimdi mikrofon kesinlikle kötü sayılmaz, ses karşı tarafa net gidiyor ve rahatlıkla iletişim kurabiliyorsunuz AMA bu kulaklık 4.5-5k fiyatlarında satılıyor ve mikrofonu Blackshark V2X'e göre daha kötü. O kulaklığın fiyatı 2k, indirimlerde ise 1.5k'ları görüyor. Bu kulaklık wireless o yüzden kalitesinin daha kötü olması doğal diyebilirsiniz ama günümüzde bu olay bence artık kalmadı ve top seviye bir mikrofon olmasa dahi en az Blackshark V2X kadar mikrofon performansı vermesi gerekir. Blackshark V2X mikrofonu fiyatına göre epey iyidir bu arada. Yani dediğim gibi Cloud 3S Wireless mikrofonu kötü değil sadece fiyatına göre yetersiz.

Rahatlık ve Karşılaştırma

Rahatlığına gelirsek eğer kulaklık epey bir rahat. Steelseries Nova 5 denemiştim ve onun üst kafa bandı kafama sert gelmişti, sevmedim. Cloud 3S ona göre çok daha rahat. Kafaya değen kısım yumuşacık, kulak pedleri epey geniş kulağı içine alıyor rahat ediyorsunuz. Biraz ağır ama hissettirmiyor. Peki Blackshark V2X ile kıyaslarsak hangisi daha iyi? Burada Blackshark V2X diyeceğim. Sırayla kıyaslayalım. Blackshark V2X daha çok açılıyor ve daha uzun, yani kafası büyük olan ve rahat kullanmak isteyen bir arkadaş için Blackshark V2X daha iyi. Ayrıca üst pedi yani kafaya değen kısımda bence Blackshark biraz daha rahat fakat fark az. Ağırlık anlamında Blackshark V2X daha iyi, Cloud 3S biraz daha ağır ama fark minumum açıkçası çok hissetmiyorsunuz. Kulak pedlerinde ise Cloud 3S daha rahat. Orta kullanımda bile Blackshark V2X kulağıma biraz temas edip çok hafif bir ağrı yapıyor ancak Cloud 3S kulağı tamamen içeri aldığı için böyle bişey yaşanmıyor.

Pedler ve Yalıtım

Pedlere gelirsek ise burada oyum Cloud 3S'e gidecek. Pedler aşırı geniş, kulağı tamamen içine alıyor. Blackshark'ta yaşanan belli bir süre sonra kulağın acıması durumunu bunda yaşamadım. Pedlerin tek eksisi ise deri olması. Bu kimine göre yalıtım açısından bir avantaj olabilir ama benim için dezavantaj çünkü yazın terletir. Ancak pedler çıkarılabiliyor yani gidip kumaş ped alıp takabilirsiniz. Puan versem Cloud 3S'e 8.7, Blackshark V2X'in rahatlığına ise 9 verirdim.

Tasarım ve Özellikler

Tasarıma gelirsek bence simsiyah renginin tasarımı çok güzel. Parlak olmadığı için bir kafede vs. otururken ses kesme amaçlı yanınıza alınabilir. Mikrofonu çıkarılabildiği için oyuncu kulaklığı gibi durmuyor. Mikrofonun çıkarılması da güzel, bilgisayarda otururken ama mikrofonu kullanmıyorken kolaylıkla çıkarıp daha konforlu şekilde kullanabilirsiniz. Mikrofonun çıkarılması, bilgisayar başındayken mikrofonu kullanmadığınız anlarda çıkarıp daha konforlu bir kullanım yapmanızı sağlıyor. Metrobüs gibi yerlerde de kullanılabilir ama ben şahsen kullanmazdım onun için ağır gelebilir. Son olarak Cloud 3S'in kulaklığın dış kısmındaki kapaklar manyetik ve çıkabiliyor. Yurtdışında farklı tasarımlı kapakçıklar çıkıyor ancak sanırım henüz Türkiye'de yoklar. Yine de bir artı olduğunu düşünüyorum; ileride gelirse farklı tasarımlara gidilebilir ya da bu işten anlayan biri yerine uyacak şekilde manyetik destekli bir kapak üretebilir, istediği şeye çevirebilir. Yapı kalitesi olarakta kulaklığı tutan kısımlar metal ve çok sağlam hissettiriyor. Uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

Bağlantı ve Gecikme

Gecikmeyi merak edenler için R6, Valorant ve Marvel Rivals oynadım hiçbirinde bir gecikme hissetmedim. Bağlantı olarak da kablolu, 2.4ghz Wireless ve Bluetooth ile bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Telefon aramasında vs. otomatik olarak telefona geçip yanıtlamanıza izin veriyor mu maalesef bilmiyorum denemedim. Ama bilgisayardan kalkıp yatağa geçerken kulaklığı 2.4 modundan bluetooth'a alarak yatıp telefondan video izleyebiliyorsunuz bu da güzel bir konfor sağlıyor. Kablosuz kulaklık zaten başlı başına bir konfor.

Sonuç ve Alternatifler

Sonuca gelirsek Wireless kulaklıklar çok pahalı, bu kulaklık ise şu anki fiyatı ile rakiplerine göre biraz daha uygun. Ses performansı iyi, malzeme kalitesi iyi, şarj süresi muhteşem, rahatlığı çok iyi ve mikrofonu ise işini yapsa da benim için hayal kırıklığı oldu. Tercih edebilirsiniz sorunsuz bir kulaklık ancak daha iyi olabilirdi. Bahsettiğim eksikler canınızı sıktıysa alternatiflere de yönelebilirsiniz. Özellikle Blackshark'ı rahat bulan kullanıcılar yeni çıkış yapmış Blackshark V3X Hyperspeed veya daha eski ama daha ucuz olan model Blackshark V2 Hyperspeed modeline bakabilir. Bana rahat gelmese de bu fiyattaki Nova 5 Wireless'e bakılabilir ve bütçeniz çok artarsa forumda çok övüldüğü için Asus Rog Delta modeline bakılabilir ancak ben kişisel olarak deneyimlemedim.

Karar

Ben kozmetik bir kusur olması ve mikrofonu sebebiyle iade ettim. Yerine Blackshark V3X Hyperspeed almayı düşünüyorum ama daha ucuz olması sebebiyle rotayı tekrar Cloud 3S Wireless'a da kırabilirim çünkü iyi bir kulaklık. Aşağıya görselini bırakacağım. Hem masada nasıl durduğunu hem de Blackshark V2X ile boyut farklarını görebilirsiniz.Genel puanım: 8.2

cloud 2.webp

Son düzenleme:
Blackshark V3X Hyperspeed bende düşünüyorum. Cloud 3 S aldım, hatta 2 kere değiştirdim. Ne yaparsam yapayım çözemedim. Ufak sessiz sahnede uykuya daldı ve ekolayzır yaptım, siliniyordu sonradan