Hocam peki siz sonuç olarak hangi kulaklığı öneriyorsunuz? Yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler bu arada.
Hocam sizin için deri olması problem mi? Genel kullanımda Pelta daha iyi hangi konuda görsem c3s’i oyun için daha çok öneriyorlar da yani c3s’e EQ ayarı yapınca da genel olarak iyi diyorlar, ona bakarsan peltaya da EQ yapında oyun anlamasında da gayet güzel oluyor.

Bence bunun için iki kulaklığı da kullanan kişilerin yorumunu dikkate alman lazım :D fakat her kulaklık herkes için uygun olmayabiliyor kimisi peltayı seviyor kimisi c3s’i…

Yalancı ve güzel kardeşim sana base hali demedim ben. Bass region dedim. Yani bass seslerin olduğu bölgeye denk gelen frekans aralıkları. Base değil stok diyoruz onun için. Gadgetrytech stok ses ile EAR SIMULATOR kullanarak, frekans tepkilerini kaydediyor. Hayatında daha evvel bu squig dediğimiz naneye bakmış olsaydın, zaten hiçbir EQ ayarının yapılmadığını, dümdüzzzzz bak anla diye diyorum düzoğlu düz stok hallerinin frekans tepkilerinin paylaşıldığını anlardın. Sana son kez soruyorum. Bu uydurduğun FR'yi nereden çıkardın? Kim bu kulaklıkları alıp ear simulator ile ölçmüş? Sen yaptıysan söyle, tebrik ederiz.
Base hallerini karsılastırdım diye belirtmistim zaten?

Hocam peki siz sonuç olarak hangi kulaklığı öneriyorsunuz? Yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler bu arada.
C3s tabii ki :)

Yalancı ve güzel kardeşim sana base hali demedim ben. Bass region dedim. Yani bass seslerin olduğu bölgeye denk gelen frekans aralıkları. Base değil stok diyoruz onun için. Gadgetrytech stok ses ile EAR Simulator kullanarak, frekans tepkilerini kaydediyor. Hayatında daha evvel bu squig dediğimiz naneye bakmış olsaydın, zaten hiçbir EQ ayarının yapılmadığını, dümdüzzzzz bak anla diye diyorum düzoğlu düz stok hallerinin frekans tepkilerinin paylaşıldığını anlardın. Sana son kez soruyorum. Bu uydurduğun FR'yi nereden çıkardın? Kim bu kulaklıkları alıp ear Simulator ile ölçmüş? Sen yaptıysan söyle, tebrik ederiz.

C3s tabii ki :)

Base ile stok aynı şey zaten. Ha ana versiyonu ha stok versiyonu, ikisi de aynı şey. Stok versiyonu zaten ana versiyon olarak geliyor. Ayrıca ikisini ölçtüğünün videosu varsa atar mısınız? Bakmak isterim.

Base ile stok aynı şey zaten. Ha ana versiyonu ha stok versiyonu, ikisi de aynı şey. Stok versiyonu zaten ana versiyon olarak geliyor. Ayrıca ikisini ölçtüğünün videosu varsa atar mısınız? Bakmak isterim.
Bass region diyorum bass. Base değil.

Sen bu görseli nereden aldın, eğer kendin saçmalayarak üretmediysen bana onu söyle. Ben sana şimdi istediğini atıyorum.

100 db bass varmış peltada :) buna inanan varsa gelsin köprü var elimde satılık, ucuza bırakırım.

"Siteden attım direkt"
"Siteden yolladım ya"

Dediği şey neymiş, birlikte bakalım. Hem konuya bakanlar faydalansın, hem etik şekilde AI kullanımına örnek olsun :)

Frekans tepkisi (Frequency Response), bir ses cihazının veya elektronik sistemin (örneğin bir kulak içi kulaklık, hoparlör veya amfi/DAC) kendisine verilen farklı frekanslardaki (titreşimlerdeki) ses sinyallerine nasıl bir karşılık verdiğini gösteren bir ölçümdür.
İnsan kulağı teorik olarak 20 Hz (en kalın ve derin bas sesler) ile 20.000 Hz (20 kHz, en ince tiz sesler) arasındaki sesleri duyabilir. Frekans tepkisi, cihazın bu geniş aralıktaki her bir sesi aslına ne kadar sadık kalarak, hangi şiddette (Desibel - dB) üretebildiğini ifade eder.
Bir cihazın frekans tepkisi grafiğine bakıldığında yatay eksen frekansları (Hz), dikey eksen ise sesin şiddetini (dB) gösterir. Eğer cihaz bas frekansları (örneğin 20-250 Hz aralığı) daha yüksek dB seviyelerinde veriyorsa "bas karakterli", frekansları baştan sona birbirine çok yakın dB seviyelerinde veriyorsa "referans (flat)" veya "doğru" çalan bir cihaz olarak tanımlanır.

Frekans Tepkisi Nasıl Elde Edilir?​

Bu veriyi elde etmek için laboratuvar ortamında veya özel ölçüm aletleriyle standartlaştırılmış bir test prosedürü uygulanır. Özellikle kulak içi monitörler (IEM) veya kulaklıklar test edilirken şu adımlar izlenir:
1. Test Sinyalinin Gönderilmesi: Cihaza, frekans tepkisi tam olarak bilinen ve referans kabul edilen bir test sinyali gönderilir. Bu sinyal genellikle 20 Hz'den başlayıp 20 kHz'e kadar hızlıca artan bir ses olan "Sine Sweep" (Sinüs Taraması) veya tüm frekansları aynı anda eşit enerjide barındıran "Pink Noise" (Pembe Gürültü) sinyalidir.
2. Akustik Ölçüm Düzeneği (Rig): Ses üreten bir cihaz ölçülüyorsa, sesin kaydedilmesi gerekir. Kulak içi kulaklıklar için insan kulak kanalının akustik yapısını ve rezonansını taklit eden, standartlara bağlanmış (örneğin IEC711) kuplörler (coupler) ve kulak simülatörleri kullanılır. Cihaz bu simülatörün ucuna takılır. Bir DAC veya amfi ölçülüyorsa mikrofon yerine yüksek hassasiyetli osiloskoplar ve ses analizörleri kullanılır.
3. Ölçüm Mikrofonu ile Kayıt: Kulaklık test sinyalini çalarken, kuplörün içindeki yüksek hassasiyetli, referans bir mikrofon bu sesi kaydeder.
4. Yazılım ile Analiz: Kaydedilen ses sinyali bilgisayardaki özel bir analiz yazılımına (örneğin REW - Room EQ Wizard) aktarılır. Yazılım, cihaza gönderilen kusursuz sinyal ile mikrofonun kaydettiği sinyali karşılaştırır.
5. Grafik Oluşturma: Aradaki farklar hesaplanarak cihazın hangi frekansları daha yüksek (pik) veya daha düşük (dip) çaldığı belirlenir ve ortaya o cihazın frekans tepkisi eğrisi (grafiği) çıkarılır.
Sonuç olarak elde edilen bu grafik, cihazı satın almadan veya dinlemeden önce onun ses rengi (parlak, sıcak, V-şekilli vb.) hakkında en net, bilimsel ve objektif veriyi sunar.

Yani bu uydurabileceğiniz bir şey değil. Geçrek dünyada, gerçek ekipmanlarla yapılan ölçümlerin belirli bir grafikte gösterilmesi. Kulaküstü kulaklıklar için (oyun odaklı ürünler dahilinde) GadgetryTech güvenebileceğiniz ilk adres. Bu adam alıyor, ölçüyor, yüklüyor.

Tolga69 kendi ölçemeyeceği için, birini referans almak zorunda. Kimi alıyorsun diyorum, siteden aldım yaa diyor. Kısaca uyduruyor. İşine gelecek şekilde prompt girip çizdirmiş bir ai toola. Fr okumasını bilen (roket bilimi değil) bir kişi ilk bakışta anlar. Bütün ses frekansları 100db civarında, öyle iş mi olur :D

Son düzenleme:
Bass region diyorum bass. Base değil.

Sen bu görseli nereden aldın, eğer kendin saçmalayarak üretmediysen bana onu söyle. Ben sana şimdi istediğini atıyorum.

100 dB bass varmış peltada :) buna inanan varsa gelsin köprü var elimde satılık, ucuza bırakırım.

"Siteden attım direkt"
"Siteden yolladım ya"

Dediği şey neymiş, birlikte bakalım. Hem konuya bakanlar faydalansın, hem etik şekilde AI kullanımına örnek olsun :)

Frekans tepkisi (Frequency Response), bir ses cihazının veya elektronik sistemin (örneğin bir kulak içi kulaklık, hoparlör veya amfi/DAC) kendisine verilen farklı frekanslardaki (titreşimlerdeki) ses sinyallerine nasıl bir karşılık verdiğini gösteren bir ölçümdür.
İnsan kulağı teorik olarak 20 Hz (en kalın ve derin bas sesler) ile 20.000 Hz (20 KHz, en ince tiz sesler) arasındaki sesleri duyabilir. Frekans tepkisi, cihazın bu geniş aralıktaki her bir sesi aslına ne kadar sadık kalarak, hangi şiddette (Desibel - dB) üretebildiğini ifade eder.
Bir cihazın frekans tepkisi grafiğine bakıldığında yatay eksen frekansları (Hz), dikey eksen ise sesin şiddetini (dB) gösterir. Eğer cihaz bas frekansları (örneğin 20-250 Hz aralığı) daha yüksek dB seviyelerinde veriyorsa "bas karakterli", frekansları baştan sona birbirine çok yakın dB seviyelerinde veriyorsa "referans (flat)" veya "doğru" çalan bir cihaz olarak tanımlanır.

Frekans Tepkisi Nasıl Elde Edilir?​

Bu veriyi elde etmek için laboratuvar ortamında veya özel ölçüm aletleriyle standartlaştırılmış bir test prosedürü uygulanır. Özellikle kulak içi monitörler (IEM) veya kulaklıklar test edilirken şu adımlar izlenir:
1. Test Sinyalinin Gönderilmesi: Cihaza, frekans tepkisi tam olarak bilinen ve referans kabul edilen bir test sinyali gönderilir. Bu sinyal genellikle 20 Hz'den başlayıp 20 KHz'e kadar hızlıca artan bir ses olan "Sine Sweep" (Sinüs Taraması) veya tüm frekansları aynı anda eşit enerjide barındıran "Pink Noise" (Pembe Gürültü) sinyalidir.
2. Akustik Ölçüm Düzeneği (Rig): Ses üreten bir cihaz ölçülüyorsa, sesin kaydedilmesi gerekir. Kulak içi kulaklıklar için insan kulak kanalının akustik yapısını ve rezonansını taklit eden, standartlara bağlanmış (örneğin IEC711) kuplörler (coupler) ve kulak simülatörleri kullanılır. Cihaz bu Simulator'ün ucuna takılır. Bir DAC veya amfi ölçülüyorsa mikrofon yerine yüksek hassasiyetli osiloskoplar ve ses analizörleri kullanılır.
3. Ölçüm Mikrofonu ile Kayıt: Kulaklık test sinyalini çalarken, kuplörün içindeki yüksek hassasiyetli, referans bir mikrofon bu sesi kaydeder.
4. Yazılım ile Analiz: Kaydedilen ses sinyali bilgisayardaki özel bir analiz yazılımına (örneğin REW - Room EQ Wizard) aktarılır. Yazılım, cihaza gönderilen kusursuz sinyal ile mikrofonun kaydettiği sinyali karşılaştırır.
5. Grafik Oluşturma: Aradaki farklar hesaplanarak cihazın hangi frekansları daha yüksek (pik) veya daha düşük (dip) çaldığı belirlenir ve ortaya o cihazın frekans tepkisi eğrisi (grafiği) çıkarılır.
Sonuç olarak elde edilen bu grafik, cihazı satın almadan veya dinlemeden önce onun ses rengi (parlak, sıcak, V-şekilli vb.) Hakkında en net, bilimsel ve objektif veriyi sunar.

Yani bu uydurabileceğiniz bir şey değil. Geçrek dünyada, gerçek ekipmanlarla yapılan ölçümlerin belirli bir grafikte gösterilmesi. Kulak üstü kulaklıklar için (oyun odaklı ürünler dahilinde) GadgetryTech güvenebileceğiniz ilk adres. Bu adam alıyor, ölçüyor, yüklüyor.

Tolga69 kendi ölçemeyeceği için, birini referans almak zorunda. Kimi alıyorsun diyorum, siteden aldım yahu diyor. Kısaca uyduruyor. İşine gelecek şekilde prompt girip çizdirmiş bir AI toola. Fr okumasını bilen (roket bilimi değil) bir kişi ilk bakışta anlar. Bütün ses frekansları 100dB civarında, öyle iş mi olur :D

Kusura bakma dostum, Haklısın. Ben saçma bir şekilde konuştuğum için özür dilerim. @Trina

Son düzenleme: