Bütçe
3.000-4.000 TL

tech_tr

Uzman
Merhabalar.

3.000-4.000 TL arası bir bütçem var. Hepsiburada veya Amazon üzerinden HyperX Cloud III S Wireless veya ASUS ROG Pelta modellerinden birini almayı düşünüyorum. Bu iki kulaklık arasından hangisi daha iyidir veya bu bütçede daha iyi bir alternatif var mı?

Önceliğim rekabetçi oyunlarda ses kasmak değil; daha çok laptopta film/müzik tüketmek ve sıradan bir şekilde oyun oynamak. Bu yüzden aradaki ufak ses detaylarını anlayabileceğimi sanmıyorum.

Bir de IEM (kulak içi monitör) mevzusu var. Kulak üstü kulaklıkların kafada iz bıraktığı, yazın çok terlettiği ve IEM'lerin ses kalitesinin daha iyi olduğu söyleniyor. Ancak halihazırda CMF Buds 2 Plus kullandığım için ve IEM'lerde hijyen gereği iade şansım olmadığı için kulak üstü bir model denemek istiyorum.

Eğer kulak üstü almak mantıksız bir seçim olacaksa IEM'i yeniden düşünebilirim. Konu hakkındaki fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

d6f6c7a3-ceef-439c-b31c-605bb94899ed.webp

Merhaba Cloud III s Wireless kullanıyorum uzun bir süredir. Özetlemem gerekirse dip baslar mid baslar yazılımla birlikte çok güçlü seviyelere çıkabiliyor, mikrofon kalitesi üst seviyede, şarj olayını konuşmaya gerek yok ancak bir süreden sonra deri pad oldugu için kulakta hafif terleme yapabiliyor. Kumaş ile değiştirebilirsiniz. ROG Pelta'ya gelecek olursak gösterişli güzel bir model, ses kalitesi tatmin edici. RGB takıntınız yoksa Cloud 3'ü kesinlikle tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@utkuversus, ASUS surucu acisini daha mi fazla artiriyor veya azaltiyor? Dogru ya, RGB ekliyor bir de.
Bahsettiğim olay bu değil. Teknoloji aynı, sürücüler güya değişti ama onlarla da çok az oynadılar. Sponsor şişirmesi markanın sevmediğim ürünleri. Ses karakteri çok keskin bir şekilde tek yöne yatkın bir kulaklığa o kadar para verir veya verdirirsem ben gece rahat uyuyamam, sizi bilemem tabii. Arkadaş iki ürün arasında karşılaştırma yapmak istemiş, ben de cevabını verdim. Yoksa Asus ürünlerin yazılımları çekilecek çile değil.

@utkuversus,

Ses karakteri ve tonlama kisisel tercihtir, ona bir sey diyemem. Sonucta her kulaklik farkli alanlar icin. Ufak bir EQ ile Cloud 3S her konuda gayet iyi oluyor o ayri konu tabii. Ama donanim ve surucu yapisi sadece makyaj degil, kablosuz baglanti kalitesi, batarya omru, mikrofon performansi ve guncel malzeme kalitesi gibi faktorler kulakligi yeni nesil yapiyor. ROG yillar boyunca ne ekledi de kulakliklarina ki kullandigi teknoloji ayni cumlesini kuramiyoruz? Ona bakarsak Cloud 3S'te Pelta'da olmayan ozellikler var. Cloud 3S ile Cloud 2, Cloud 2 ile de Pelta asla denk kulakliklar degil, o yuzden donanimlari tamamen es geçip kiyaslamayi sadece "12 yasindaki urun'" cumlesi uzerinden yapmak dogru degil bence.

Son düzenleme:
1 yıldır Rog Pelta kullanıyorum, oyun olsun film olsun son derece memnunum. Armoury Crate üzerinden hazır profilleri seçerek gayet iyi ses alırsınız.

@utkuversus,

Ses karakteri ve tonlama kisisel tercihtir, ona bir sey diyemem. Sonucta her kulaklik farkli alanlar icin. Ufak bir EQ ile Cloud 3S her konuda gayet iyi oluyor o ayri konu tabii. Ama donanim ve surucu yapisi sadece makyaj degil, kablosuz baglanti kalitesi, batarya omru, mikrofon performansi ve guncel malzeme kalitesi gibi faktorler kulakligi yeni nesil yapiyor. ROG yillar boyunca ne ekledi de kulakliklarina ki kullandigi teknoloji ayni cumlesini kuramiyoruz? Ona bakarsak Cloud 3S'te Pelta'da olmayan ozellikler var. Cloud 3S ile Cloud 2, Cloud 2 ile de Pelta asla denk kulakliklar degil, o yuzden donanimlari tamamen es geçip kiyaslamayi sadece "12 yasindaki urun'" cumlesi uzerinden yapmak dogru degil bence.
Ben kulağıma takıp deneyimlediğim kadarını söylüyorum. Cloud serisinden herhangi bir kulaklığı bir daha evime sokmam. Tercih arkadaşın, fikir belirtiyoruz. Fikrinize saygı duymakla beraber kendi yorumumun kendimce doğru olduğunu düşünüyorum. Onlarca kulaklık geçti elime ve Cloud serisinin herhangi bir üyesi beni tatmin etmedi.