lengthow 9

Üstün
Selam arkadaşlar.

Birkaç aydır HyperX Cloud Stinger 2 Wireless kullanıyorum. Genel olarak çok da memnunum, rahatlığı ve ses kalitesi tatmin ediyor, uyguna da almıştım piyasasına göre. Aldığımdan beri de özellikle oyun oynarken fark ediyorum, ara ara bağlantı kopuyor. Ama kulaklıktan değil de dongle güç kesiyormuş gibi. Işığı kapanıyor, bir 5-10 saniye geçtikten sonra tekrar bağlanıyor kendi kendine. Bu neden olabilir? Benzer problemler yaşayanları gördüm ama çözüm göremedim. Driver kaynaklı diyen olmuş ama şuan Ngenuity yazılımı da yüklü değil, geçen ay temiz kurulum yaptıktan sonra tekrar yüklememiştim.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Selam, dongle'ın ışığının tamamen sönüp geri gelmesi Ngenuity yazılımıyla ilgili gibi görünmüyor. Windows'un güç tasarrufu için USB portuna giden gücü bir anlık kesmesinden veya portun konumundan kaynaklanıyor gibi duruyor daha çok.

Çözüm için ilk olarak Windows'un güç planı ayarlarından "USB seçmeli askıya alma" özelliğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Sonrasında Aygıt Yöneticisi'ne girip Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri altındaki USB Kök Hub'larına sağ tıklayarak özellikler kısmından "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğindeki tiki kaldırman gerekiyor. Son olarak, 2.4GHz alıcılar yüksek hızlı USB 3.0 portlarının yarattığı parazitten etkilenebildiği için dongle'ı kasanın ön paneline değil, mutlaka kasanın arkasında anakarta doğrudan bağlı olan eski tip siyah USB 2.0 portlarından birine takmayı denersen hem güç kesintisi hem de sinyal kopması sorununu çözmüş olursun diye düşünmekteyim.

Selam, dongle'ın ışığının tamamen sönüp geri gelmesi Ngenuity yazılımıyla ilgili gibi görünmüyor. Windows'un güç tasarrufu için USB portuna giden gücü bir anlık kesmesinden veya portun konumundan kaynaklanıyor gibi duruyor daha çok.

Çözüm için ilk olarak Windows'un güç planı ayarlarından "USB seçmeli askıya alma" özelliğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Sonrasında Aygıt Yöneticisi'ne girip Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri altındaki USB Kök Hub'larına sağ tıklayarak özellikler kısmından "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğindeki tiki kaldırman gerekiyor. Son olarak, 2.4GHz alıcılar yüksek hızlı USB 3.0 portlarının yarattığı parazitten etkilenebildiği için dongle'ı kasanın ön paneline değil, mutlaka kasanın arkasında anakarta doğrudan bağlı olan eski tip siyah USB 2.0 portlarından birine takmayı denersen hem güç kesintisi hem de sinyal kopması sorununu çözmüş olursun diye düşünmekteyim.
Hocam teşekkürler detaylı yorumunuz için. Dediğiniz ayarları halihazırda yapmış durumdayım bir süredir öyle kullanıyorum ama devam ediyor maalesef. Lenovo LOQ 15IRH8 laptop kullanıyorum, yandaki USB portuna takılı, üzerindeki bütün portlarda USB 3.2 gördüğüm kadarıyla. UGreen marka bir USB 2.0 çoklayıcım var, eğer 3.0 portlar sorun yaratabiliyorsa onunla kullanmayı deneyeyim en iyisi bir süre. Belki bu şekilde çözülür diye umuyorum.

Hocam teşekkürler detaylı yorumunuz için. Dediğiniz ayarları halihazırda yapmış durumdayım bir süredir öyle kullanıyorum ama devam ediyor maalesef. Lenovo LOQ 15IRH8 laptop kullanıyorum, yandaki USB portuna takılı, üzerindeki bütün portlarda USB 3.2 gördüğüm kadarıyla. UGreen marka bir USB 2.0 çoklayıcım var, eğer 3.0 portlar sorun yaratabiliyorsa onunla kullanmayı deneyeyim en iyisi bir süre. Belki bu şekilde çözülür diye umuyorum.
Rica ederim,

Laptop kullandığınızı belirtmeniz iyi oldu çünkü özellikle o serilerde tüm portların yüksek hızlı USB 3.2 olması 2.4GHz kablosuz alıcılar sorun yaratabiliyor. Düşündüğünüz çoklayıcıyı kullanma fikri en mantıklı çözüm gibi. Bu sayede hem dongle'ı anakarttaki USB 3.2'nin yarattığı yüksek frekanslı parazitten fiziksel olarak biraz daha uzaklaştırmış olur hem de bağlantıyı doğrudan 2.0 protokolüne zorlayarak stabilitesini artırır.

Bu arada çoklayıcıyı bağladıktan sonra dongle'ı laptopun kasasından ve odadaki Wi-Fi router gibi cihazlardan bir tık uzak tutacak şekilde konumlandırırsanız, güç kesintisi gibi görünen sinyal karmaşalarının ortadan kalkacağını düşünüyorum.

Umarım bu şekilde halledebilirsiniz :)