I Use Arch BTW

Gelişen
Merhaba, ben 12 yaşındayım ve 3 senedir Yusuf İpek ve Kadir Çelik izleyerek Arch Linux kullanıyorum. Hyprland kullanıyorum ve 3 saatte waybar ve hypr Config yazdım. Acaba Hyprland kullanan deneyimli birisi benim Config dosyamı puanlayıp eksiklerimi/geliştirebileceğim yerleri söyleyebilir mi? Teşekkürler.

Çok saçma bir konu olmuş bence. Wm'lerin amacı zaten kendi ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebileceğin bir tuval sunmak. Başkalarının fikriyke mi kendi masaüstünü ilerleteceksin? Ihtiyacını başkaları mı belirleyecek?

"Tamam o zaman yaptığın config çöp, yaptığın masaüstü çöp, WM'ler çöp. Stacking yapacaksın her şeyi. KDE Plasma yap. Yapamazsan beceriksizsin."

Böyle desem beni kaale alıp bütün masaüstünü benim istediğim şekilde mi yapacaksın?

Çok saçma bir konu olmuş bence. Wm'lerin amacı zaten kendi ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebileceğin bir tuval sunmak. Başkalarının fikriyke mi kendi masaüstünü ilerleteceksin? Ihtiyacını başkaları mı belirleyecek?

"Tamam o zaman yaptığın config çöp, yaptığın masaüstü çöp, WM'ler çöp. Stacking yapacaksın her şeyi. KDE Plasma yap. Yapamazsan beceriksizsin."

Böyle desem beni kaale alıp bütün masaüstünü benim istediğim şekilde mi yapacaksın?
Çok doğru. Biz öneri de bulunursak bu senin configin değil bizim configimiz olur. Ne yapmak istediğini kendin belirlemelisin, Bizim sana önerebileceğimiz tek şey config dosyalarını düzenli yapıda tut :D. Onun haricinde başka bir şey diyemeyiz neyi nasıl istiyorsan öyle düzenle.

hayır yani demek istediğim dosyada bir hata varsa veya stabilite sorunu yaratacak bir kod satırı falan varsa bilgilendirebilirmisiniz anlamında demek istedim :D

hayır yani demek istediğim dosyada bir hata varsa veya stabilite sorunu yaratacak bir kod satırı falan varsa bilgilendirebilirmisiniz anlamında demek istedim :D
Hyprland'de bir sorun çıkınca zaten gidip bakıyorsun o soruna belli başlı şunları yapabilirsin.
https://wiki.hypr.land/Nvidia/
Nvidia GPU kullanıyorsan buraya bak.
Hyprland için Pipewire kullanmak daha sağlıklı burayı takip edebilirsin.
Bunu ayarlayabilirsin eğer dosya seçici KDE yapmak istersen şuna bakabilirsin:
Bu önemli Gparted Timeshift gibi uygulamalar şifre ister bu olmazsa uygulamaları açamazsın.

Bu çok önemli OBS ekran alıntısı sorunu için.
Dolphin tek başına kurulunca işlevselliklerinin hepsi çalışmayabiliyor burayı takip ederek kurmanı öneririm eğer Arch Linux kullanıyorsan.
Daha birçok şey var ama işlevselliklerin düzgün olması için bunlar önemli.